Mali grad

S srcem pripeti na svojo tovarno - Svilanitovi gasilci

29.02.2016

 

Najbolj vztrajno in edino (v Kamniku), na tovarno še pripeto Industrijsko gasilsko društvo Svilanit se je v petek, 26. februarja 2016, sestalo na 46. rednem letnem občnem zboru.

S srcem pripeti na svojo tovarno - Svilanitovi gasilci

S svojo prisotnostjo nas je počastil predsednik Gasilske zveze Kamnik Marjan Semprimožnik, ki je pohvalil in spodbudil aktivnost in vztrajnost Svilanitovih gasilcev ter posameznikom (Zdenki Zdravič, Dragu Žavbiju, Andreju Paviču, Aleksandru Maliju, Cirilu Zamljenu in Rafaelu Bezovšku) podelil priznanja za (dolgoletno) delo v gasilstvu.

Poleg običajnih točk dnevnega reda (razprava poročilih in planih dela društva ter nadomestnih volitvah) je ducat zbranih gasilskih tovarišev govorilo o preventivni skrbi za požarno varnost v Svilanitu, ki je potrebna, čeprav so proizvodne hale utihnile, a dobile nove "naseljence" (najemnike), večina pa je aktivnih v društvih v krajih, kjer so doma. Neutrudna sta veterana Anton Jeglič in Peter Tajč, ki poleg poveljnika društva Aleksandra Malija, dostojno zastopajo Svilanitove barve v kamniškem gasilstvu.

Nekateri pa smo "zraven" iz preprostega razloga: ker smo gasilci (tovariši) po srcu in, ker smo en košček tega srca za vedno "rezervirali" za Svilanit, naš nekdanji tovar(n)iški raj.

Res da majhni, a srčni vam kličemo - na pomoč!

Besedeilo in fotografije: Ivana Skamen


<< Nazaj | Novice