Mali grad

S soncem obsijana četvorka maturantk in maturantov Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik

25.05.2015

 

Dopoldan je župan Marjan Šarec na Glavnem trgu v Kamniku pozdravil in nagovoril 210 maturantk in maturantov Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik, ki so na ulicah Kamnika zaplesali četvorko.

Dobro razpoložena dekleta in fantje so po prejetju spričeval, skupaj z učitelji in ravnateljem, krenili izpred Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik ter se z velikim veseljem, a vseeno s kančkom treme pred zrelostnimi izpiti, ki jih še čakajo v naslednjem mesecu, sprehodili po Šutni do Glavnega trga.

Tam jih je ob pomembni prelomnici v njihovem življenju pričakal in nagovoril tudi župan Marjan Šarec ter jim zaželel, da uspešno zaplešejo novim izzivom naproti. »Pred vami je še celo življenje in današnji ples je zgolj začetek tega. Želim vam, da bi v življenju ubirali prave poti, da bi se iz napak tudi kaj naučili in da boste steber te družbe, saj bo na vas ležala odgovornost za prihodnost te države in naše celotne družbe. Upam, da boste čim bolj uspešni na maturi in v življenju. Drage maturantke, dragi maturantje, iskreno vam čestitam ob zaključku vaše šolske poti, sedaj se začenja nova. Dobro izkoristite dolge počitnice, potem pa z novimi močmi, z novo voljo v življenje naprej ter tudi z optimizmom, ki ga najbolj manjka. Srečno!«

Ravnatelj Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik mag. Šemso Mujanovič ni skrival navdušenja, da jim je letos naklonjeno tudi vreme, prav tako pa s ponosom zrl na letošnjo generacijo maturantov, nato pa skupaj z njimi in drugimi profesorji zaplesal maturantsko četvorko.

Zbrane misli ter srečno maturantke in maturantje generacije 2011/2015!

 

 


<< Nazaj | Novice