Mali grad

S slavnostnim gasilskim curkometom počastili 75 let gasilske službe Jožeta Berleca

12.09.2012

 

Včeraj zvečer je v Keršmančevem parku potekala slovesnost s curkometom v počastitev 75 let gasilske službe častnemu občanu Občine Kamnik in častnemu poveljniku Gasilske zveze Kamnik Jožetu Berlecu, st.

Slovesnosti so se udeležili župan Marjan Šarec, predsednik GZS Anton Koren, poveljnik GZS Matjaž Klarič, predsednik GZ Kamnik Marjan Semprimožnik, poveljnik GZ Kamnik Janez Repanšek, predsednik GZ Komenda Jože Sušnik, direktor občinske uprave mag. Ivan Kenda in poveljnik CZ Kamnik mag. Matjaž Srša. Vsi gostje, so se Jožetu Berlecu, st. zahvalili za njegovo uspešno delo, znanje in požrtvovalnost ob 75-letnici njegovega aktivnega gasilstva.

Prostovoljni gasilci in gasilke 14 društev GZ Kamnik in 3 društev GZ Komenda, so izvedli slavnostni curkomet iz 75 gasilskih cevi, ki ponazarja 75 let Jožetovega aktivnega gasilstva.

Župan Marjan Šarec se je v govoru častnemu občanu Jožetu Berlecu, st. zahvalil za njegovo uspešno dolgoletno delo v gasilstvu, ter mu zaželel zdravja in še nadaljnjega uspešnega sodelovanja s prostovoljnimi gasilci in gasilkami. Poudaril je, da je častni poveljnik Gasilske zveze Kamnik zagotovo vzor vsem gasilcem ter hkrati ponos požrtvovalnega dela, ki ga je v svojem življenju predajal kot aktivni prostovoljni gasilec.<< Nazaj | Novice