Mali grad

S silvestrovanjem na prostem zaključili leto 2013

01.01.2014

 

Včeraj zvečer se je na Glavnem trgu odvijalo že tradicionalno silvestrovanje na prostem, ki se ga je udeležila velika množica Kamničanov ter okoličanov. Verjetno je vsaj delno k veliki udeležbi pripomoglo tudi sorazmerno toplo vreme za ta letni čas, čeprav lahko iz navdušenja udeležencev tudi sklepamo, da je skupina Špica naredila na zadnji večer preteklega leta pravo zabavo sredi mesta. Prizorišče se je od začetka njihovega nastopa do polnoči pridno polnilo.

Na glavni oder je malo pred polnočjo stopil tudi župan Marjan Šarec, ki je zadnje minute preteklega leta pospremil s pozitivnim strmenjem v leto 2014: Za to, da ne ostanemo sami, lahko največ naredimo sami. Pomembno je, da smo dobre volje, da imamo upanje in da ne vidimo vsega samo črno. Svet do sedaj ni propadel in tudi naslednje leto ne bo. Sledilo je skupinsko oziroma enoglasno odštevanje ter obvezno nazdravljanje s penečim vinom. Razigrana množica se je ob zvokih skupine Špica zabavala tudi v prvih urah novega leta.

Z včerajšnjim silvestrovanjem na prostem se je zaključil festival Kamnik. Decembra. Čas veselja., ki je uradno potekal od 20. decembra 2013, medtem ko so se različne prireditve na temo predprazničnega dogajanja odvijale že od 5. decembra 2013. V tem času se je na različnih lokacijah po Kamniku zvrstilo preko 50 dogodkov, ki jih je obiskalo več tisoč ljudi. Eden izmed vrhuncev pestrega dogajanja je bil prihod muzejskega vlaka iz Ljubljane, ki je po več letih ponovno obiskal Kamnik. Vendar pa se zimsko dogajanje v središču mesta še ne zaključuje, saj bo vse do 2. marca 2014 obratovalo drsališče, kjer lahko brezplačno drsate, si izposodite drsalke ter druge rekvizite ali pa se zgolj ustavite in ob topli pijači ter glasbi pokramljate z znanci.

Ekipa Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik vam v novem letu želi veliko užitkov in novih dogodivščin!

Besedilo in fotografija: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice