Mali grad

S pripravami začeli tudi drugi ekipi Calcit Volleyballa

14.08.2013

 

Na začetku prejšnjega tedna so s pripravami na novo sezono začeli tudi obe drugi članski ekipi Calcit Volleyballa. Varovanke Francija Obolnarja bodo v novi sezoni igrale v drugoligaški konkurenci, Gregor Hribar pa bo s fanti igral v tretji ligi. Oba bosta vodila tudi mladinski ekipi.

»Poleg lanskih igralk so se nam letos na treningih pridružile še Špela Lazar iz Domžal, iz lanskoletne ekipe starejših deklic pa so se nam pridružile Neli Šubelj, Klara Jordan in Ana Špoljarič, medtem ko sta z igranjem prenehali Katja Jerman in Kristina Golob. V avgustu bomo trenirali petkrat tedensko, največji poudarek pa bomo dali osnovi tehnike, sprejemu servisa ter seveda telesni pripravi. Eden ciljev bo, da pridemo na raven s konca lanske sezone. Nekaterim igralkam jo je uspelo zadržati, drugim žal ne, predvsem pa si želim, da bi vse igralke igralsko napredovale. V drugoligaški konkurenci bo naš cilj uvrstitev med prvo polovico uvrščenih,« je po dobrem tednu dni priprav povedal Franci Obolnar, trener druge ženske ekipe Calcita, ki je ob koncu minule sezone navdušila s svojimi predstavami in uvrstitvijo v drugo ligo. Obolnar, ki je pred štirimi leti s prvo člansko ekipo osvojil naslov državnih prvakinj, bo vodil tudi mladinsko in kadetsko ekipo.

»Mladinska ekipa bo okrepljena z Evo Mori in Lano Ščuko, sicer pa bodo zanjo v glavnem igrale igralke, ki bodo nastopale v drugi ligi. Mislim, da se z mladinsko ekipo lahko uvrstimo na finalni turnir. S kadetsko ekipo bomo skušali ponoviti lanski uspeh, igralke niso slabe, pogrešam le kakšno vrhunsko igralko, toda mislim, da nekatere med njimi lepo napredujejo in bi nanje v prihodnosti lahko računali tudi v prvi članski ekipi. Ali se ji bo katera od njih pridružila že letos, pa je to neposredno povezano s trenerjem prve ekipe, vodstvom kluba in seveda samimi cilji prve ekipe,« je še dodal Obolnar.

Hkrati z drugo žensko ekipo Calcita so s pripravami na novo sezono začeli igralci druge moške kamniške ekipe. Tudi pri njih treningi potekajo podobno kot pri dekletih. Razveseljivo je, da trenirajo tudi tisti igralci, ki so bili v drugi polovici minule sezone poškodovani, tako da ima trener Gregor Hribar na voljo šestnajst igralcev, na katere bo računal tudi v mladinski konkurenci. Vsaj na večino od njih.

»Pridobili smo tri nove igralce, in sicer Ervina Žveplana ter brata Timoteja in Gregorja Rateka. Ervin in Gregor bosta študirala v Ljubljani in sta sama izrazila željo, da bi prišla v naš klub, Timoteja, ki je še mladinec, pa smo si sami prizadevali dobiti v naš klub. V minuli sezoni si v tretji ligi nismo postavili visokih ciljev, zato je v drugem delu sezone nekoliko popustila zbranost igralcev. Prav zato smo si pred novo sezono zastavili cilj, da se uvrstimo v drugo ligo, kar je, glede nato, da v 3. DOL ne bo več Brezovice in Kočevja, ki sta napredovala drugo ligo, uresničljivo. V mladinski konkurenci, v njej bo za nas igral tudi Tonček Štern, bi se spet radi uvrstili na zaključni turnir,« pa je o načrtih druge moške in mladinske ekipe Calcita povedal Hribar. Ker je Gregor Hribar hkrati tudi predsednik kluba, je predstavil tudi trenerje drugih mlajših kategorij edinega slovenskega kluba, ki ima v prvi ligi tako moško kot žensko ekipo. »Moško kadetsko ekipo bo vodil Aleš Hribar, starejše dečke in mini odbojko Jure Sitar, medtem ko bo ekipo v mali odbojki prevzel Nejc Smrekar. Z najmlajšimi igralkami bodo tudi v letošnji sezoni delale Živa Cof, Željana Blagojevič in Barbara Novak.«

Druga ženska ekipa Calcit Volleyballa v sezoni 2013/14

Igralke: Sara Petek, Sara Bobek, Tjaša Belavič, Tina Novak, Tjaša Gadža, Adelisa Rujović, Maja Forštnarič, Tjaša Gregorinčič, Sanja Manojlović, Lara Koritnik, Hana Mavrič, Neža Repnik, Tina Bunderšek, Špela Lazar, Neli Šubelj, Klara Jordan in Ana Špoljarič.

Trener: Franci Obolnar

Druga moška ekipa Calcit Volleyballa v sezoni 2013/14

Igralci: Rok Kočevar, Nejc Smrekar, Lenart Pino Lah, Peter Lombergar, Nejc Močnik, Gašper Hribar, Uroš Kočevar, Ervin Žveplan, Timotej Ratek, Gregor Ratek, Jernej Jurič, Jan Pibernik, Anže Muršak, Metod Golob, Luka Lazar in Anže Hribar.

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice