Mali grad

S prezentacijo slovenskega kulturnega izročila pričakali milijontega potnika na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana

02.09.2015

 

Danes je bilo v letališki stavbi Aerodroma Ljubljana prav posebej  živahno jutro, saj so člani Folklorne skupine Kamnik, pastir z Velike planine Peter Erjavšek in Zavod za turizem in šport v občini Kamnik poskrbeli za prešerno vzdušje med potniki in obiskovalci terminalov na letališču.

Skupaj z Aerodromom Ljubljana smo pričakali milijontega potnika in z ubranimi plesnimi koraki, glasom harmonike in pogostitvijo z Okusi Kamnika očarali marsikaterega potnika, ki je čakal na svoj let. Prav tako se je v času odhodov in prihodov potnikov izvajala promocija za prireditev 45. Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine ter promocija turistične destinacije Kamnika, kjer so potnikom ponudili kartico kamniških ugodnosti »Kamnik goody card«. Okuse Kamnika – kamniško kajžerico z ženofom so pripravili v Gostilini Repnik, za najbolj prepoznavno slovensko kulinarično sladico – potico pa so poskrbeli v Pekarni Pečjak.

Naziv milijontega potnika je danes pripadel Mihaelu Štefančiču, sicer pogostemu uporabniku letališča, ki je z Brnika zjutraj odpotoval v Varšavo. Za prijetno presenečenje in začetek njegove poti sta z manjšo slovesnostjo in simboličnim darilom poskrbela Aerodrom Ljubljana in Zavod za turizem in šport v občini Kamnik, katerega darilo – sir trnič je izročil v.d. direktorja Franci Kramar.

Besedilo in fotografije: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice