Mali grad

S polaganjem vencev smo se ob 1. novembru poklonili žrtvam vojn

01.11.2016

 

Tako kot vsako leto se je tudi letos ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve, župan Marjan Šarec s polaganjem vencev k osrednjim spomenikom v Kamniku poklonil žrtvam, padlim v vojnah.

S polaganjem vencev smo se ob 1. novembru poklonili žrtvam vojn

Spominu padlim v vojnah pa so se pridružili še podžupana Igor Žavbi in Matej Slapar, občinski svetnik Marko Šarec, predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Kamnik Matevž Košir, v imenu Zveze veteranov vojne za Slovenijo Kamnik – Komenda Janez Benkovič, predsednik Združenja slovenskih častnikov Kamnik – Komenda Marjan Schnabl, v imenu Društva general Maister Kamnik Božo Pilej in predsednik društva Demos na Kamniškem mag. Igor Podbrežnik.

Zbrani so vence položili k spomeniku Rudolfa Maistra na Trgu Talcev, na kamniških Žalah pa k spomeniku padlim med 1. svetovno vojno, spomeniku Edvarda Peperka, »piramidi sprave« in spomeniku padlim v NOB. Župan Marjan Šarec pa je skupaj s podžupanom Igorjem Žavbijem v nedeljo, 30. oktobra 2016, položil venec tudi h kapelici v Parku spomina in opomina na Kopiščih v Kamniški Bistrici.


<< Nazaj | Novice