Mali grad

S cvetjem posute prvomajske kamniške poti…

01.05.2015

 

Saj veste, počitnice hranijo dušo! Prvomajske počitnice preživite v Kamniku in okolici ter odkrivajte številne skrivnosti, ki jih ponujajo širne poljane, zelene doline, ostri vrhovi gora, s čarobnim skrivnostnim svetom sanjava reka Kamniška Bistrica in bogata zgodovina Kamnika.

Tišina in mir ob ribolovu na reki Kamniški Bistrici, prijeten napor ob teku po gozdnih ali poljskih poteh, grizenje kolen ob kolesarjenju po okoliških poteh Kamnika, igranje golfa na eni najlepših lokacij v Sloveniji, vzpon na enega od vršacev mogočnih Kamniških Alp in sprostitev v najvišje ležečih termah, Termah Snovik, kjer poskrbijo, da gostom nikoli ni dolgčas.

Izkoristite brezplačne vožnje mestno-turističnega avtobusa »Kamnikbus«  in se z njim popeljite do izbranih destinacij. V času od sobote, 25. aprila do nedelje, 3. maja 2015, boste potniki prejeli kupon s posebnimi ugodnostmi in raznovrstnimi popusti ponudnikov iz Kamnika.

S spomladanskimi cvetlicami, predvsem pa z vijoličastim žafranom, bo prekrita edinstvena Velika planina. Med prvomajskimi počitnicami velja spremenjen vozni red nihalke in sicer, nihalka vozi na vsako polno uro. Od ponedeljka do četrtka od 8. do 18. ure, od petka do nedelje in prazniki pa od 8. do 20. ure ter dan pred praznikom na vsako polno uro.

Privoščite si izlet med cvetlice v biser slovenske vrtne kulture, Arboretum Volčji Potok, kjer so tudi letos pripravili tradicionalno spomladansko razstavo tulipanov, cvetja, vrtnarstva, vrtne opreme in seveda deželo dinozavrov, ki vas bo sprejemala do konca poletja.

Predlagamo vam oddih in izlet v neokrnjeno naravo doline Kamniške Bistrice, lahko pa se zapeljete na sprostitev ter krepitev fizičnega in energijskega telesa v Naravni zdravilni gaj v Tunjice, kjer vam ponujajo analizo vašega psihično-fizičnega zdravja, akupresuro, indijsko masažo glave, tajsko masažo in metamorfne tehnike, novost pa je tudi kisikova komora, ki ima številne pozitivne učinke za vaše zdravje.

Seveda pa ne pozabite okusiti Kamnik. Ujeti okuse in arome, ki se vam bodo za vedno vtisnili v vaš spomin, posebej tisti, ki so drugačni in zato za brbončice še toliko bolj zanimivi. Svoja doživetja zaokrožite s kulinaričnim razvajanjem z lokalnimi jedmi pod znamko Okusov Kamnika, ki jih ponujajo izbrani kamniški gostinski ponudniki.

Kot je že v navadi, vam zadnja sobota v mesecu na Glavni trg pripelje tržnico Okusi Kamnika– Podeželje in Eko. Tokrat bodo stojnice cvetlično obarvane, saj se bodo poleg lokalnih pridelovalcev hrane predstavili tudi vrtnarji.

Eden največjih športno-dobrodelnih dogodkov na svetu dobrodelni tek Wings for Life World Run, ki je namenjen zbiranju sredstev za raziskave poškodb hrbtenjače, bo tudi letos potekala mimo občine Kamnik, zato vabljeni vsi, da preživite prvo majsko nedeljo v Kamniku in se brezplačno zapeljete z mestno-turističnim avtobusom »Kamnikbus«. Pridružite se nam na Glavnem trgu v Kamniku, kjer bomo skupaj glasno spodbujali prihod prav vsake tekačice in tekača dobrodelnega teka.

Golf Arboretum letos prvo leto pripravlja tako imenovani »Festival treh tulipanov«, ki se bo odvijal od 8. maja do 10. maja 2015, sobotni dan, 9. maj, pa bo kulinarično obarvan z Okusi Kamnika. 

Prosti čas je kombinacija vsega – narave, kulture, ljudi, kulinarike in dogajanj, zato si le privoščite kanček vsega napisanega. Kamnik z okolico lahko spoznate tudi z lokalnimi turističnimi vodniki, ki vas bodo popeljali do najbolj zanimivih in skritih turističnih točk. Za več informacij se ob prihodu oglasite v središču Kamnika, v Turistično-informativnem centru na Glavnem trgu, lahko nas pokličete na telefonsko številko 01/831 82 50 ali pa obiščete našo spletno stran www.kamnik-tourism.si.

Pustite se razvajati, da tudi vaša duša najde prostor v Kamniku in okolici.

Besedilo: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Občina Kamnik in arhiv ZTŠ


<< Nazaj | Novice