Mali grad

Rozman bo vodil odbojkarice Calcit Volleyballa

23.05.2017

 

Rozman bo vodil odbojkarice Calcit VolleyballaOdbojkarice Calcit Volleyballa iz Ljubljane bo v prihodnji sezoni vodil Gregor Rozman, je odločitev vodstva ljubljanskih odbojkaric. Njegov pomočnik bo še naprej Aljoša Jemec, s kakšnim igralskim kadrom bodo trikratne slovenske državne prvakinje pa bo znano v prihodnjih dneh.

Za 45-letnega Rozmana bo Calcit Volleyball njegov drugi klub v trenerski karieri. Nekdanji slovenski reprezentant je v zadnjih dveh sezonah z uspehom vodil Volleyball Ljubljano, s katerim je bil predlani tretji v državnem prvenstvu, letos pa četrti, z njim pa se je uvrstil tudi na zaključni turnir slovenskega pokalnega tekmovanja.

»Zame bo to korak naprej v trenerski karieri, hkrati tudi nov izziv, po drugi strani pa tudi velika obveznost. Glede na to, da bom prišel v bolje organizirano ekipo, bom moral vložiti še več svoje energije, znanja, časa, da bom vse skupaj zapeljal, kamor jo tudi hočem,« je dejal Rozman, novi trener trikratnih slovenskih državnih prvakinj, ki ekipo dobro pozna, saj je lani na dopoldanskih treningih pomagal tako Alessandru Beltramiju in po njegovem odhodu tudi Nicoli Negru.

»Za zdaj se o igralskem kadru še nismo pogovarjali, upam, da bo čim več igralk iz lanske sezone ostalo v ekipi. Ampak ne glede na to, katera bodo ostala in katera prišla na novo, z njimi bo treba delati in se skušati čim bolj približati Novi KBM Braniku. Rezultatsko so bile Mariborčanke vedno pred Calcit Volleyballom in zdaj bo treba ta korak zmanjšati, nato uloviti bankirke in jih po možnosti prehiteti,« je še dejal Rozman, ki mu bo pri delu pomagal dozdajšnji pomočnik ljubljanskih odbojkaric Aljoša Jemec, statistik pa bo prav tako še vedno Karlo Reisner. 

Rozman je trenutno na pripravah slovenske ženske reprezentance, kjer je pomočnik novega selektorja Alessandra Chiappinija.

Ljubljančanke je za zdaj zapustila le Ilka van de Vyver, ki bo kariero nadaljevala v nemški ekipi Roten Raben.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice