Mali grad

Rok in Grega v Franciji s težavami, Hribovšek in Peršetova zmagala Završnico

30.05.2016

 

Rok in Grega v Franciji s težavami, Hribovšek in Peršetova zmagala ZavršnicoZa gorskima kolesarjema Calcit Bike Teama Rokom Nagličem in Gregorjem Krajncem je še drugi svetovni pokal. Po Nemčiji sta v nedeljo dirkala še v Franciji, v La Bressu višje kot v Albstadtu nista posegla, tudi zaradi defektov, ki so jima vzeli veliko časa. Naglič je bil na koncu 65., Krajnc pa 103. Doma v Sloveniji pa so naši tekmovalci v Završnici dirkali na četrti postaji slovenskega pokala. Boštjan Hribovšek je bil najboljši med člani, Tina Perše med članicami. Luka Tavčar je stopil na tretjo stopničko zmagovalnega odra.

»Od štarta je šlo vse po planu, še malo bolje. Prvi krog sem se gibal okoli 20. mesta in ga zaključil na 22. Drugi krog vse super, vse ok, bil sem v skupini od 25-31, zaključil sem na 29. mestu. Zadnji spust proti feed coni sem dobil defekt, moral sem peš dol, po zamenjavi sem nadaljeval in krog končal okrog 51. mesta. V predzadnjem pa ponovno defekt. Počasi sem šel do cilja s krogom zaostanka in sklonjeno glavo, saj je dober rezultat ostal nekje na ostrih skalah … Sem pa s prvo polovico dirke lahko zelo zadovoljen in na tem delam dalje,« je sporočil Krajnc.

»Danes sem prvo napako naredil že na štartu, ker nisem dobro ubranil štartnega položaja, nato so se stvari začele odvijati na bolje. Pridobival sem na pozicijah, dokler v 3. krogu nisem dobil prvega defekta in sem spet nekaj izgubil. Spet sem se začel boriti, kolikor sem še lahko, in se do cilja nekako stežka prebil in končal dirko na 65. mestu . Pridobil sem nekaj novih izkušenj in že razmišljam naprej, kako stvari popraviti in se vrniti močnejši,« pa je bil komentar Nagliča, ki se je tako kot Krajnc posebej zahvalila spremljevalcema Cirilu Grkmanu in Jaki Drakslerju.

Medtem ko sta Krajnc in Naglič dirkala v Franciji, je večina Calcitovcev pedala poganjala v Završnici. Poleg Hribovška, Tavčarja in Peršetove je bilo na zmagovalnem odru še veliko drugih. V kategoriji do 7 let sta bila drugi in tretji Jakob Krapež in Jošt Arbajter, Ula Ravnikar je bila prva, Tajda Šoštarko pa tretja. Med dečki do 9 let je zmagal Jaka Tominšek pred Nikom Auerjem, Ana Inkret je med deklicami bila tretja. Jan Boltar je bil najhitrejši med dečki do 11 let. V kategoriji do 13 let je s tekmicami opravila Hana Kranjec Žagar, Matic Kranjec Žagar je bil drugi, Jaka Starman pa tretji. Eva Jagodič je med mladinkami končala na drugem mestu, Nika Dečman pa na tretjem. Uroš Mikelj je bil drugi med veterani 1, Gregor Miklič je zmagal med veterani 2, Bojan Kemperl je bil drugi med veterani 3, med veterankami pa je Mira Kranjec Žagar končala pred Alenko Majnik.

»Dirka v Završnici mi zelo ustreza. Tukaj sem leta 2014 postal tudi državni prvak. Tokrat sva se s trenerjem Mikijem odločila, da že v prvem krogu pospešim in odvozim dirko v svojem tempu ter naredim trening, ki mi je v tednu pred dirko zmanjkal. Z rezultatom sem zadovoljen,« je pokomenitral Hribovšek.

Besedilo: PR Calcit Bike Team
Fotografije: Grega Stopar in Frane Kranjec/prijavim.se


<< Nazaj | Novice