Mali grad

Rezultati pomladanskih čistilnih akcij

30.03.2015

 

V mesecu marcu so na območju občine Kamnik potekale čistilne akcije, ki so jih organizirale krajevne skupnosti, društva, šole. Občina Kamnik je organizatorjem priskrbela vreče za zbiranje odpadkov in rokavice ter skupaj s podjetjem Publicus d.o.o. poskrbela za odvoz zbranih odpadkov.

Kljub ugotovitvi, da se število divjih odlagališč iz leta v leto nekoliko zmanjšuje, imajo udeleženci čistilnih akcij povsod po občini polne roke dela. Gozdne grape ter brežine potokov in rek so očitno zelo "primerno" odlagališče za odslužene avtomobile, gospodinjske aparate, gume, pa tudi najrazličnejšo kovinsko in plastično embalažo. Glede na to, da imamo dobro organiziran odvoz kosovnih odpadkov, saj lahko vsako gospodinjstvo dvakrat v letu naroči brezplačni odvoz kosovnih odpadkov, je zares nerazumljivo, zakaj se nekateri občani raje odločijo za odlaganje odpadkov v naravi.

V čistilnih akcijah, ki so potekale v marcu, je bilo zbranih 2.680 kg mešanih komunalnih odpadkov, 380 kg gradbenega materiala, ki vsebuje azbest, 9.280 kg kosovnih odpadkov in 480 kg mešane odpadne embalaže.

Zadnjo soboto v maju pa bo potekala tradicionalna čistilna akcija na območju Velike Planine. Da bo planina čim bolje očiščena, organizatorji vabijo k sodelovanju planince in ljubitelje lepega planinskega okolja.

 


<< Nazaj | Novice