Mali grad

Revija otroških in mladinskih pevskih zborov občin Kamnik in Komenda

17.03.2015

 

Popoldan smo v sklopu prireditev ob občinskem prazniku prisluhnili prvemu izmed dveh koncertov revije otroških in mladinskih pevskih zborov občin Kamnik in Komenda z naslovom »Poj z menoj«. Dogodka se je v imenu Občine Kamnik udeležil podžupan Igor Žavbi.

V večnamenskem prostoru Osnovne šole Toma Brejca bo v dveh koncertnih popoldnevih nastopilo več kot 750 mladih pevk in pevcev. Iz vrtcev in osnovnih šol ter iz drugih sredin se bo srečanja udeležilo več kot 20 otroških in mladinskih pevskih zasedb, ki delujejo v občinah Kamnik in Komenda. Pevska revija mladih, tudi letos naslovljena s sloganom »Poj z menoj,« vsekakor ne spodbuja zgolj nastopajočih v zborovskih vrstah, pač pa nagovarja ter k spremljanju in doživetju vabi tudi različne generacije poslušalstva.

Strokovna ocenjevalka oziroma selektorica izbora današnje revije je bila Andreja Martinjak, na podlagi strokovnih presoj pa bodo izbrane tudi skupine za nastope in s tem zastopanje območja na višjih nivojih, tako regijskem kot državnem.

Popoldan so se nam predstavili Mlajši otroški pevski zbor Osnovne šole Toma Brejca, Otroški pevski zbor Podružnične šole Mekinje, Otroški pevski zbor Podružnične šole Gozd, Otroški pevski zbor Osnovne šole Šmartno v Tuhinju, Mlajši otroški pevski zbor Podružnične šole Nevlje, Otroški pevski zbor »Škrjančki« Podružnične šole Tunjice, Otroški pevski zbor Osnovne šole Stranje, Otroški pevski zbor Podružnične šole Motnik, Starejši otroški pevski zbor Podružnične šole Nevlje, Starejši otroški pevski zbor Osnovne šole Toma Brejca in Mladinski pevski zbor Osnovne šole Stranje.

V uvodu je zbrane nagovoril vodja kamniške izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Tone Ftičar, ki se je iskreno zahvalil vsem sodelujočim, ravnateljici Osnovne šole Toma Brejca Mojci Rode Škrjanc za ponujen večnamenski prostor in Občini Kamnik za dolgoletno sodelovanje ter podporo pri izvedbi prireditve. 

Podžupan Igor Žavbi je v imenu Občine Kamnik pozdravil mlade in nadobudne pevke in pevce ter izrazil veselje ob številni udeležbi na današnji reviji otroških in mladinskih pevskih zborov občin Kamnik in Komenda: »Star pregovor pravi: »Kdor poje, zlo ne misli« in verjamem, da bo danes v obiskovalcev polnem večnamenskem prostoru Osnovne šole Toma Brejca veliko pozitivne energije in nas bo preplavilo veselje ob lepi pesmi mladih glasov. Na mladih svet stoji in verjamem, da tudi slovenska pesem. Želim vam lepo popoldne v družbi naših najmlajših pevk in pevcev.«

Zapojmo tudi jutri

Pridružite se nam in prisluhnite drugemu delu revije otroških in mladinskih pevskih zborov občin Kamnik in Komenda, ki bo jutri, 18. marca 2015, ob 17. uri v večnamenskem prostoru Osnovne šole Toma Brejca.

V drugem delu revije bomo gostili pevske zasedbe kamniškega in komendskega območja. Predstavili se nam bodo mladi glasovi Otroškega pevskega zbora Vrtca Antona Medveda Kamnik, Mešanega pevskega zbora »Lastovke« Društva Sožitje Kamnik, Mladinskega pevskega zbora Glasbene šole Kamnik, Otroškega pevskega zbora Osnovne šole Marije Vere  – ŠKUD Verine zvezdice, Otroškega pevskega zbora Osnovne šole  Komenda – Moste, Otroškega pevskega zbora Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik, Otroškega pevskega zbora »Tuhinjčki« Podružnične šole Zg. Tuhinj, Mladinskega pevskega zbora Osnovne šole  Komenda – Moste, Mladinskega pevska zbora Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik, Mladinskega pevska zbora Osnovne šole Toma Brejca in Mladinskega pevskega zbora Osnovne šole Šmartno v Tuhinju.


<< Nazaj | Novice