Mali grad

Revija otroških in mladinskih pevskih zborov občin Kamnik in Komenda

13.03.2013

 

Zvečer smo v sklopu prireditev ob občinskem prazniku prisluhnili prvemu izmed dveh koncertov Revije otroških in mladinskih pevskih zborov občin Kamnik in Komenda z naslovom »Poj z menoj«. Z doslej najštevilčnejšo zasedbo pevskih zborov nam bodo predstavljene kakovostne ravni dejavnosti na področju otroškega ter mladinskega zborovskega petja v občinah Kamnik in Komenda. Dogodka se je udeležil tudi župan Marjan Šarec.

V sporedih dveh celovečernih koncertov bo nastopilo preko 750 nastopajočih, predstavljenih bo nad 60 izbranih skladb domačih in tujih avtorjev, med katerimi je dobra polovica z instrumentalno, večji del pa klavirsko spremljavo.

Organizator Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Kamnik, je v prvem delu revije gostil pevske zasedbe delujoče na osnovnih šolah kamniškega in komendskega območja.

Osnovna šola Toma Brejca Kamnik je bila zastopana s štirimi zbori, Mlajši otroški pevski zbor, Starejši otroški pevski zbor, Mladinski pevski zbor in Komorni mladinski pevski zbor. Udeležbo z zboroma, Otroškim pevskim zborom in Otroškim pevskim zborom »Tuhinjčki« podružnice Zgornji Tuhinj, so današnji večer popestrile učenke in učenci Osnovne šole Šmartno v Tuhinju. Prepevali so nam tudi trije zbori Osnovne šole Stranje, in sicer Otroški pevski zbor, Mladinski pevski zbor in Otroški pevski zbor s podružnice Gozd. Po nekajletni odsotnosti pa so se letos nastopajočim pridružile tudi pevke in pevci iz občine Komenda, in sicer Otroški pevski zbor in Mladinski pevski zbor Osnovne šole Komenda – Moste. Strokovna ocenjevalka oziroma selektorica izbora današnje revije je bila Andreja Martinjak, na podlagi strokovnih presoj pa bodo izbrane tudi skupine za nastope in s tem zastopanje območja na višjih nivojih, tako regijskem kot državnem. Organizator pa je tudi letošnje nastope dokumentiral in ohranil z izdajo zvočnega zapisa prireditve na zgoščenki.

Župan Marjan Šarec je ob začetku današnjega večera izrazil veselje ob številčni udeležbi na današnji reviji otroških in mladinskih pevskih zborov občin Kamnik in Komenda. »Mladim glasbenikom in pevskim talentom želim obilo uspehov tako v šoli kot tudi v pevskih zborih. Za obstanek pevskih zborov se ni bati, saj bomo v obeh večer revije videli resnično veliko število pevk in pevcev kamniškega in komendskega območja. Naj vas glasba združuje in povezuje ter prinaša veselje tudi v prihodnje.«

Zapojmo tudi jutri

Pridružite se nam in prisluhnite drugemu delu Revije otroških in mladinskih pevskih zborov občin Kamnik in Komenda, ki bo jutri, 14. marca 2013, ob 17. uri, v Domu kulture Kamnik. Osnovna šola Frana Albrehta Kamnik bo poleg matičnega Otroškega pevskega zbora in Mladinskega pevskega zbora sodelovala še s tremi otroškimi zbori s podružničnih šol Mekinje, Nevlje in Tunjice. Udeležbo z Mladinskim pevskim zborom bodo popestrili učenci in učenke Osnovne šole Šmartno v Tuhinju. V dvorani Doma kulture Kamnik pa bodo doneli tudi otroški glasovi Vrtca Antona Medveda Kamnik ter Otroški in Mladinski pevski zbor Glasbene šole Kamnik. Predstavil pa se bo tudi Otroški pevski zbor Osnovne šole Marije Vere- ŠKUD Verine zvezdice.


<< Nazaj | Novice