Mali grad

Reševalna vaja iz sedežnice Šimnovec Velika planina

21.07.2015

 

V ponedeljek, 21. 7. 2015, ob 18. uri smo zaposleni družbe Velika planina, d.o.o. skupaj s pripadniki Društva Gorske reševalne službe Kamnik izvedli vajo reševanja na sedežnici Šimnovec Velika planina.

Vaja reševanja potnikov iz sedežnice je potekala brez posebnosti. Potrdilo se je, da smo skupaj s pripadniki GRS Kamnik za tovrstna reševanja primerno opremljeni in ustrezno usposobljeni.

V vaji je sodelovalo poleg zaposlenih v družbi 15 pripadnikov Društva Gorske reševalne službe Kamnik.

Sedežnica Šimnovec je bila v letošnjem letu deležna temeljite obnove in bo te dni po dobrem letu in pol ponovno pričela  obratovati. Obnova, ki je potekala od letošnje pomladi, je potekala brez večjih zapletov. Pri obnovi smo zamenjali vse varnostne elemente z novimi (različni elementi, ki neposredno vplivajo na varnost sedežnice npr. ležaji, sorniki itd.), sanirali nosilne stebre, zamenjali motor in elektro krmiljenje, zamenjali sedeže itd. Prav tako lahko sporočimo, da finančni okvir obnove sedežnice ne bo presežen (320.000 evrov). Lahko povemo, da bomo nekaj sredstev celo privarčevali.

Za ohranjanje in predvsem povečevanje obsega dejavnosti družbe in tudi ostalih gostinskih ponudnikov na planini je delovanje dvosedežnice Šimnovec nujno. S sedežnico je zagotovljen prevoz do vrha planine in je nadaljevanje poti obiskovalcev, ki se na planino pripeljejo z nihalko. Sedežnica Šimnovec bo tako kot nihalka obratovala vse leto. V večjem delu leta predstavlja edini dostop do objektov na planini, to so turistične koče, pastirske koče in gostinski objekti. Od leta 1964 je sedežnica del glavne povezave med dolino Kamniške Bistrice in Veliko planino.

Besedilo: Velika planina d.o.o.
Fotografije: Iztok Čebašek


<< Nazaj | Novice