Mali grad

Reševalna akcija GRS Kamnik v južni steni Skute

25.10.2012

 

Včeraj  v poznih popoldanskim urah so bili reševalci GRS Kamnik obveščeni o nesreči planinke v južni steni Skute. Ugotovljeno je bilo, da se je v južni steni Skute poškodovala alpinistka, ob kateri je nepoškodovani soplezalec. V štab GRS Kamnik se je vključil tudi poveljnik Civilne zaščite Kamnik. Zahtevna reševalna akcija GRS Kamnik je še v teku, v kateri sodeluje 27 gorskih reševalcev GRS Kamnik z dve vozili.

Ob 10.05 uri zjutraj je bilo izvedeno uspešno reševanje s helikopterjem, poškodovana alpinistka je bila odpeljana v bolnišnico na Jesenice.

Delo štaba GRS Kamnik in vodenje reševalne akcije si je ogledal župan Marjan Šarec, ki je poudaril, da je zadovoljen s potekom in vodenjem akcije ter se vsem prostovoljnim reševalcem GRS Kamnik iskreno zahvalil za njihovo požrtvovalnost in pripravljenost pomagati sočloveku v nesreči.

Okoli 14. ure se je  reševalna akcija uspešno zaključila, vsi gorski reševalci GRS Kamnik so se varno vrnili v dolino. Sledila je še analiza reševalne akcije in pregled opreme.


<< Nazaj | Novice