Mali grad

Reprezentanca za svetovno prvenstvo v gorskih tekih je izbrana

26.07.2010

 

Včeraj je v organizaciji Kluba gorskih tekačev Papež potekal 1. gorski tek na Veliko planino, ki je bil hkrati tudi generalka bližajočega 26. svetovnega prvenstva v gorskih tekih. Rezultati teka štejejo za Prvenstvo Slovenije v teku navkreber za otroške kategorije ter Pokal Slovenije v gorskih tekih, dobili pa smo tudi reprezentanco, ki bo Slovenijo zastopala 5. septembra na isti progi: mladinke Obidič Katja, Einfalt Lea, Kozjek Katja, mladinci Mrak Tibor, Jereb Urban, Mihelič Luka, Oblak Lenart, članice Kosovelj Mateja, Krkoč Lucija, Mrak Valerija, Šuštaršič Mateja, člani Kosovelj Mitja, Zarnik Sebastjan, Hrovat Boštjan, Alič Simon, Lamovec Peter ter Kuhar Nejc.

Nad svojim rezultatom je bil presenečen in navdušen tudi zmagovalec v članski konkurenci, Mitja Kosovelj, ki je 12 kilometrsko progo pretekel v času 1:03:37. »Proga je bila zahtevna, nad svojim rezultatom sem kar malo presenečen. Do prvenstva v septembru bo potrebno še nekaj več višinskih treningov. Več pozornosti bo potrebno nameniti tudi hitrosti teka, ki bo na prvenstvu višja.« Sebastjan Zarnik, član domačega kluba KGT Papež si je v članski konkurenci pritekel 2. mesto, je po tekmi dejal: "Proga je zelo tekaška in zato mora imeti tekmovalec ves čas visok ritem. Med tednom mi je bolezen vzela veliko moči, zato me je skrbelo kako bo v strmejših delih proge. Vendar sem nad rezultatom zelo zadovoljen."

Katja Kozjek tik pred ciljem. Tomo Šarf in Dušan Papež. Sebastjan Zarnik in Tomo Šarf. Zarnik je v članski konkurenci zasedel 2. mesto.


Ob koncu tekmovanja je Dušan Papež, predsednik organizacijskega odbora in predsednik KGT Papež, dejal da so prvi občutki fantastični. »Organizacijsko je tekma uspela, naklonjeno pa nam je bilo tudi vreme. Tudi rezultati teka so odlični, nepričakovani in na svetovnem prvenstvo bodo tekmovalci sigurno še hitrejši. Hvala vsem, ki ste nam pomagali.«

Nad organizacijo in rezultati teka je zelo zadovoljen tudi Tomo Šarf, predsednik Izvršnega odbora združenja za gorske teke pri AZS in član izvršnega odbora Svetovne zveze v gorskih tekih ter koordinator in svetovalec pri organizaciji bližajočega prvenstva.
Na slovesnosti ob podelitvi odličij najboljšim, je v imenu Občine Kamnik, ki je pri organizaciji sodelovala finančno, spregovoril direktor Občinske uprave Vladimir Korošec. Kot je dejal, so taki dogodki pomembna promocija za Kamnik in celotno občino.

Včerajšnji 1. tek na Veliko planino so organizatorji posvetili spominu na prijatelja Jožeta Uršiča. Jože Uršič je bil športnik, prijatelj, trener jugoslovanske ženske kolesarske reprezentance. Kasneje je bil tudi trener svoje žene Vide, ki je v kolesarstvu dosegla vrhunske rezultate doma in v svetu. Bil je velik ljubitelj in občudovalec gora, še posebej Velike planine. Traso današnjega teka je prehodil blizu tisočkrat. Organizatorji so se nanj spomnili tudi s spominsko tablo ob poti pred Pasjimi pečinami.

Vabljeni na ogled gorskega teka svetovnega prvenstva 5. septembra. Po mnenju organizatorja, KGT Papež, se bo takrat za najvišja odličja potegovalo okoli 400 najboljših gorski tekačev iz celega sveta.

Več fotografij včerajšnjega dogodka si lahko ogledate na spletni strani www.wmrc2010-kamnik.si, kjer so objavljeni tudi rezultati teka, ki se ga je udeležilo 187 tekmovalcev.

 


<< Nazaj | Novice