Mali grad

Rekordno število treningov Kamničanov

01.09.2015

 

Za odbojkarji Calcit Volleyballa je najtežji  del priprav, ki so ga opravili pod vodstvom kondicijskega trenerja Daliborja Todorovića. Za njimi je 36 treningov in dve prijateljski tekmi, še dve pa bodo imeli do konca tega tedna.

»Še nobeno leto do zdaj, kar sem v Kamniku, nismo v tem obdobju imeli tolikšnega števila treningov. V veliki meri tudi na račun novega kondicijskega trenerja, ki je po trikrat tedensko z igralci delal dopoldne, dvakrat na teden pa so bili dopoldne v najinih rokah s pomočnikom Alešem Hribarjem. Tako so imeli igralci tri tedne po enajst treningov na teden in resnično so zelo obremenjeni, vendar zelo zagnani,« je z do zdaj opravljenim delom priprav na novo sezono zadovoljen trener kamniških odbojkarjev Marko Brumen, ki pa je že nekaj časa brez trojice slovenskih mladinskih reprezentantov. Ves čas je z ekipo sicer zdaj tudi že Klemen Hribar, ki se je zaradi službenih obveznosti moral odpovedati članski reprezentanci, manjkajo pa Tonček Štern, Primož Vidmar in letošnja pridobitev Sašo Štalekar.

»Da, to je res, vendar bodo šli fantje na svetovno prvenstvo, kar se igralcu morda lahko zgodi le enkrat v življenju. Vem, da na reprezentančnih pripravah dobro delajo in da se bodo v klub vrnili še boljši in da jih bo treba le še uigrati z ekipo. S Tončkom to ne bo težava, ker je z nami že tretjo sezono, malo večja težava bo s Štalekarjem, ker je novinec in Vidmarjem, ki pa ima trenutno težave s hrbtom in nekaj časa, zaradi strahu pred hernijo ni treniral. Na srečo so preiskave pokazale, da ne gre za hernijo, toda za nameček ima še težave s koleni in samo upam, da so bile terapije uspešne, tako da bo na svetovno prvenstvo v Mehiko šel, me pa skrbi, kako bo v nadaljevanju sezone,« je zaradi Vidmarjevih težav, ki bo v novi sezoni zaigral na mestu sprejemalca, nekoliko v skrbeh Brumen.

Kamničani so tudi že odigrali prvi pripravljalni tekmi. Na prvi so z Astec Triglavom igrali 2:2, zanimivo, da sta bili ekipi popolnoma izenačeni tudi po točkah, na drugi pa so se pomerili z ACH Volleyjem.

»Tekmo s Triglavom smo igrali brez Klemna Hribarja in Tončka Šterna, je pa tudi res, da tekme nismo odigrali preveč navdahnjeno. Tudi na drugi tekmi z ACH Volleyjem smo imeli dobre in slabe trenutke, igrali so vsi igralci, veseli pa me, da je Žan Novljan v primerjavi s prvo tekmo prikazal neprimerno boljšo igro, medtem ko so drugi igrali po pričakovanjih. Čaka nas še veliko dela, smo še daleč od tekmovalne forme, so pa nekateri igralci, Domen Kotnik, Andrej Štembergar Zupan in Žiga Štern že zdaj zelo dobro pripravljeni.«

Zelo dobro so se v ekipo vklopili tudi vsi novinci, ob Štalekarju so to še organizator igre Jani Konjedic, sprejemalec David Renko in bloker Matic Videčnik.

Danes zvečer bodo Kamničani v svoji dvorani igrali povratno tekmo s Kranjčani, v soboto še z Ljubljančani. Lani drugouvrščena ekipa prvenstva bo aktivna tudi v prihodnjem tednu. V četrtek bodo igrali s Panvito Pomgradom, konec prihodnjega tedna pa na močnem mednarodnem turnirju v Žirovnici, kjer bosta ob domačem novincu v prvoligaški druščini zagotovo igrala še ACH Volley in Posojilnica Dob. S tem težkih preizkušenj ne bo konec, kajti 15. septembra bodo turnir priredili tudi Kamničani, na njem bosta igrala Salonit in Jedinstvo Brčko, zadnji teden pred začetkom prvenstva pa bodo igrali še na turnirju v Kanalu.

V prvem krogu bo Calcit Volleyball, 3. oktobra, v svoji dvorani gostil povratnika 1. DOL Sip Šempeter.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice