Mali grad

Rekordna udeležba na 4. Veronikinem teku po ulicah Kamnika

13.10.2012

 

V srednjeveškem mestu pod Kamniško-Savinjskimi Alpami, se je danes z rekordno udeležbo zaključil že 4. Veronikin tek po ulicah Kamnika, ki ga je organiziral Zavod za turizem in šport v občini Kamnik. Prvič je potekalo tudi odprto šolsko prvenstvo za naslov občinskih prvakinj in prvakov.

Srednjeveške ulice Kamnika so se danes prelevile v pravo tekaško progo. Že zjutraj so se na Glavnem trgu začele zbirati ljubiteljice in ljubitelji tega šport, kljub dežju se jih je zbralo kar 166, od tega 61 otrok in 105 odraslih. S to številko smo glede na tekmovanja v preteklih letih krepko presegli število udeležencev.

Start in cilj tekmovanja sta bila na Glavnem trgu, tekaške proge pa so bile glede na starostne kategorije dolge od 500 m do 8.000 m. Tekači - člani so v štirih krogih obšli Šutno, Kolodvorsko ulico, Šlakarjevo pot, Žale in preko Medvedove nazaj na Glavni trg. Dijaki so pretekli dva kroga, proga pa je za najmlajše potekala po ulici Glavni trg in Samostanski ulici.

Pred preizkušnjo je tekače nagovoril župan Marjan Šarec in jih vzpodbudil z besedami: »Vsem tekačem kljub dežju želim vso srečo na progi. Naj zmaga najboljši, čeprav ste danes vsak zase vsi zmagovalci.«

Najhitreje sta v cilj pritekla Kamničana Sebastijan Zarnik (23:42:7) in Mojca Flerin (29:10.1) in oba izboljšala lanskoletni rezultat.

Med najmlajšimi tekači (letniki 2002 in mlajši), ki so pretekli 500 m, sta slavila Meta Ahačič in Igor Čosič. Najboljša pri mlajših učenkah in učencih (letnik 2000 in 2001; pretekli 1 km) sta bila Tjaša Vrtačič in Nejc Uršič, pri starejših (letnik 1998 in 1999; pretekli 2 km) pa Lucija Pevec in Matevž Planko. Med dijaki sta zmagala Klavdija Bukovec in Jan David Kljenak. Vse rezultate si lahko ogledate tukaj.

Najmlajši udeleženec je imel le 5 let, najstarejši pa 74 let.

Najboljši so poleg pokalov in medalj prejeli še praktične nagrade, vsi nastopajoči tudi tekaške nogavice.

»Z udeležbo na 4. Veronikinem teku po ulicah Kamnika sem izredno zadovoljen. Ob tem pa me najbolj veseli to, da smo prvič vključili tudi najmlajše, za kar gre zahvala predvsem Občini Kamnik, ki je za njih omogočila brezplačno udeležbo«, je ob koncu prireditve dejal Grega Zore, strokovni sodelavec za šport na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik.

Nekaj besed o prireditvi je na koncu sklenila tudi v.d. direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik, Urška Kolar, ki je dejala: »Kljub slabemu vremenu smo dosegli zares lepo udeležbo, tako iz občine Kamnik kot tudi iz celotne Slovenije. Tako smo tudi z Veronikinim tekom dokazali, da sta turizem in šport dve združljivi področji. Lepo je videti kako mestne ulice zapolnijo športniki vseh starosti, navijači in drugi ljubitelji tega športa."

Besedilo in fotografije: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice