Mali grad

Rekordna udeležba Ambrož triatlona Kamnik

23.06.2013

 

V Kamniku je danes potekal tradicionalni “Ambrož triatlon Kamnik”, ki je privabil rekordna 202 tekmovalca iz cele Slovenije, prišlo pa je tudi nekaj Italijanov in Čehov. Prek 90 organizatorjev TK Trisport-a je poskrbelo za lepo organizirano prireditev, ki vsako leto privabi več obiskovalcev in je štela tudi za slovenski pokal.

Najprej so se pomerili najmlajši v cici triatlonu, ki obsega 50 m plavanja, 1,5 km kolesarjenja in 400 m teka. Nastopilo je 45 otrok. Potem so se na progo podali kadeti in kadetinje na super sprintu, kjer smo videli prevlado domačih tekmovalcev. Najhitrejša sta bila Matevž Planko in Tinkara Capuder. Za njimi so nastopili rekreativci na triatlonu za vsakogar in štafetnem triatlonu, kjer je nastopilo 48 tekmovalcev. Pomerili so se na 200 m plavanja, 13 km kolesarjenja in 3 km teka.

Kot zadnji so nastopili člani za slovenski pokal na sprint razdalji (750 m plavanja, 20 km kolesarjenja in 5 km teka), kjer je med ženskami slavila domačinka Maruša Klemenc pred Lizo Uršič (obe TK Trisport) in Evo Troha (TK Inles Riko Ribnica).

Pri moških smo videli zelo zanimiv dvoboj, ki ga je dobil Peter Lamovec (3K Šport), potem ko je nadoknadil večji zaostanek za skupino mlajših tekmovalcev, drugi je bil zamejski Luka Kovic (Gorizia triathlon) in tretji Urh Klenovšek (TK Ljubljana).

Rezultate si lahko ogledate tukaj. Medalje in priznanja najboljšim pa je zvečer predala podžupanja mag. Julijna Bizjak Mlakar in vsem čestitala za udeležbo na kamniškem triatlonu.

Fotografije: Edvard Perko


<< Nazaj | Novice