Mali grad

Regijska predstavitev folklornih skupin manjšinskih etničnih skupnosti na Gorenjskem

08.11.2013

 

Župan Marjan Šarec se je zvečer udeležil regijske predstavitve folklornih skupin manjšinskih etničnih skupnosti na Gorenjskem.

V Domu kulture Kamnik so se predstavile folklorne skupine manjšinskih etničnih skupnosti na Gorenjskem, in sicer s prireditvijo z naslovom »Vrtikolo« in rožmarin. Medobmočni pregledni nastop 15. folklornih skupin, ki ohranjajo tradicijo srbskih, makedonskih in bošnjaških ljudskih izročil, je več kot očitno navdušil zbrane v dvorani. Dogodek se je odvijal v organizaciji Območne izpostave Kamnik Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti in pod pokroviteljstvom Občine Kamnik.

Pred samim plesnim in glasbenim vrvežem je vse prisotne nagovoril župan Marjan Šarec: »Prisrčno dobrodošli v Kamniku. Veliko število nastopajočih priča o tem, kako pomembno se je zavedati svojih korenin, kulture in izročila. Nocoj bomo videli nastope, ki ohranjajo prav to, hkrati pa si nastopajoči s svojo multikulturnostjo izmenjujejo nepozabne izkušnje. Z ritmi, tako veselimi kot tudi morda otožnimi, in plesom ustvarjajo harmonijo, ki jo je resnično lepo videti. Želim vam polno prijetnih melodij in udarnega koraka.«

Nastopajoči današnjega večera so bili: Otroška folklorna skupina Kulturnega društva »Brdo« Kranj, Otroška folklorna skupina Kulturno -športnega društva Bošnjakov »Biser«, Otroška folklorna skupina Makedonskega kulturnega društva »Sv. Ciril in Metod« Kranj, Otroška folklorna skupina Kulturno-prosvetno-športno-humanitarnega društva »Vuk Karadžić«, Mladinska folklorna skupina Makedonskega kulturnega društva »Ilinden« Jesenice, Mladinska folklorna skupina Kulturnega društva »Brdo« Kranj, Etno-glasbena skupina Makedonskega kulturnega društva »Ilinden« Jesenice, Odrasla folklorna skupina Kulturno-prosvetno-športno-humanitarnega društva »Vuk Karadžić«, Folklorna skupina veteranov Srbskega kulturnega društva »Petar Kočić«, Folklorna skupina veteranov Kulturnega in športnega društva »Sandžak, Odrasla folklorna skupina Makedonskega kulturnega društva »Sv. Ciril in Metod« Kranj, Odrasla folklorna skupina Kulturno-športnega društva Bošnjakov »Biser«, Odrasla folklorna skupina s tamburaši Srbskega kulturnega in prosvetnega društva »Sv. Sava« Kranj, Starejša folklorna skupina Makedonskega kulturnega društva »Ilinden« Jesenice in Odrasla folklorna skupina Kulturnega društva »Brdo« Kranj.

Strokovno spremljanje in oceno nastopov je opravil Milan Glamočanin, za vezno besedo pa je poskrbel vodja Območne izpostave Kamnik Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Tone Ftičar.


<< Nazaj | Novice