Mali grad

Redni letni zbor članov Društva Gorske reševalne službe Kamnik

01.04.2019

 

Redni letni zbor članov Društva Gorske reševalne službe KamnikV četrtek, 28. marca 2019, je v prostorih Društva GRS Kamnik potekal redni letni zbor članov, na katerem so pregledali opravljene naloge in aktivnosti v preteklem letu ter potrdili program dela in finančni plan za letošnje leto. Za Gorsko reševalno službo Kamnik je bil občni zbor prav gotovo tudi pomemben mejnik v zgodovini 97-letnega neprekinjenega delovanja gorskega reševalne službe na Kamniškem, saj se je na občnem zboru društva podpisala kupoprodajna pogodba za nakup stavbe in zemljišča (gre za nekdanji skladiščni objekt 100), ki se nahaja na skrajnem severnem delu območja nekdanjega podjetja KIK Kamnik. Pogodbo sta podpisala predsednik društva GRS Kamnik Srečo Podbevšek in direktorica podjetja SMJ, Tehnika, posredovanje in storitve d.o.o., Ljubljanska 33, 1241 Kamnik.

Občnega zbora sta se s strani Občine Kamnik udeležila namestnica poveljnika Civilne zaščite Brigita Vavpetič in župan Matej Slapar. Slednji je pohvalil delo Društva ter požrtvovalnost pri številnih reševalnih akcijah. Da dobro delujejo, je bilo razvidno in podanih poročil o delu društva, opravljenih vajah in izobraževanjih v preteklem letu. Poudaril je, da bo Občina še naprej dobro sodelovala z Društvom in pomagala pri uresničevanju njihovega cilja, da si v naslednjih letih čim prej in na visokem nivoju zagotovijo prostore za njihovo nemoteno opravljanje osnovne reševalne dejavnosti društva in seveda spremljevalnih aktivnosti, kot so izobraževanja itd.

Zbrane člane so nagovorili še svetnik Dušan Papež, predsednik Gorsko reševalne službe Slovenije Janez Rozman, predstavnik sosednjega društva GRS Ljubljana Miha Peternel, predsednik planinskega društva PD Bajtar Vinko Poličnik, ki je bil tudi nekdanji član GRS Kamnik, in predstavnik planinskega društva občine Kamnik ter sosednjih občin.

Na dnevnem redu občnega zbora so imeli člani tudi volitve predsednika in organov društva. Prisotni člani so soglasno potrdili, da društvo tudi v naslednjem mandatnem obdobju še naprej vodi Srečo Podbevšek.

Novoizvoljeni predsednik je v nadaljevanju predstavil program dela in finančni plan, oba so člani soglasno potrdili. Poleg seveda rednega dela in izvajanja intervencij ter spremljajočih aktivnosti od vaj, tečajev, rednih srečanj v društvu se bodo tudi letos udeleževali aktivnosti v okviru občine in drugih društev, ki jih povabijo k sodelovanju. Glede na slovesno podpisano pogodbo pa bodo kar največ prostega čas namenili tudi ureditvi objekta in prostorov za vozila in opremo, kar jim tako kot v dosedanji praksi seveda in zagnani volji ne bo manjkalo, saj se že vsi s pridom veselijo novih prostorov. Želimo jim še naprej uspešno delo.


<< Nazaj | Novice