Mali grad

Redni letni občni zbor Združenja šoferjev in avtomehanikov Kamnik

03.03.2018

 

Redni letni občni zbor Združenja šoferjev in avtomehanikov KamnikDopoldan je v gostilni pri Slavki potekal redni letni občni zbor Združenja šoferjev in avtomehanikov Kamnik, kjer je zbranim nekaj besed namenil tudi župan Marjan Šarec.

Ob današnjem občnem zboru je predsednik Združenja šoferjev in avtomehanikov Kamnik Franc Pivk s pozdravnimi besedami napovedal začetek občnega zbora in podal je informacije o delu Združenja v letu 2017: »V preteklem letu smo obeležili 60 let obstoja in delovanja Združenja, kar je bilo prepoznano ne le s strani naših članov, temveč tudi s strani župana Občine Marjana Šarca, od katerega smo prejeli zahvalo. Poleg tega smo v mesecu oktobru s strani Javne agencije Republike Slovenija za varnost prometa prejeli svečano listino kot najvišje priznanje za dolgoletno, prizadevno in uspešno delo na področju prometne varnosti. Omenjeni priznanji sta tako potrditev, da je poslanstvo in delo, ki ga opravlja naše Združenje, družbeno koristno delo tako v lokalni skupnosti kakor tudi širše, kar je dodatna spodbuda za vztrajanje in poglabljanje tega poslanstva.«

60 let obstoja so člani Združenja počastili s piknikom, in sicer v lanskem oktobru. V maju je 10 članov sodelovalo pri kolesarskem tekmovanju »Kaj veš o prometu?«, v septembru je 10 članov sodelovalo pri varovanju otrok ob šolskih poteh v prvih šolskih dnevih, 5 članov je sodelovalo ob »Tednu mobilnosti«, v juniju so se udeležili 50. redne letne skupščine v Ljubljani, prisostvovali pa so tudi na občnih zborih združenja v Domžalah in v Ljubljani. V aprilu so se udeležili sestanka predsednikov ZŠAM v Ljubečni, v decembru pa sta 2 predstavnika prisostvovala sestanku ZŠAM v Logatcu.

»Kot predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik skupaj z občinskim redarstvom redno sodelujem v vseh preventivnih akcijah na nivoju naše lokalne skupnosti in širše. Za vse naštete aktivnosti smo v letu 2017 opravili 245 ur prostovoljnega dela in pri tem prevozili 640 kilometrov. Ob zaključku pa seveda velja izreči veliko zahvalo tudi našim donatorjem,« je še dejal predsednik Združenja šoferjev in avtomehanikov Kamnik. Izvoljeno delovno predsedstvo je predstavilo še ostala poročila, podeljenih pa je bilo 11 jubilejnih značk.

Župan Marjan Šarec se je članom Združenja zahvalil za vse aktivnosti, ki so usmerjene v večjo varnost v cestnem prometu ter preventivne in izobraževalne aktivnosti, ki jih prispevajo: »Veliko ste naredili in veliko doprinesli v vseh letih vašega delovanja. Velika zahvala gre tudi članom, ki v prvih šolskih dneh skrbijo za varnost naših najmlajših, šolark in šolarjev, prvošolk in prvošolcev. Časi so se namreč zelo spremenili, otroci pa so bolj nesamostojni kot so bili nekdaj, ravno tako se je spremenila tudi narava dela vašega Združenja. Zelo veliko nam pomeni, da skrbite za preventivo in pomagate ozaveščati naše občanke in občane o prometni varnosti. Ste ljudje, ki imate čut za to, čut za to, da je tudi drugim dobro. Ste pomemben člen družbe, čeprav se morda vsi tega ne zavedajo. Želim si, da bi tudi v prihodnje lepo sodelovali.«

Ob sproščenem druženju in pogovoru pa so se rodile mnoge nove ideje in načrti za letošnje leto.


<< Nazaj | Novice