Mali grad

Redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik

01.04.2019

 

Redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva KamnikV soboto, 30. marca 2019, je potekal 137. redni letni občni zbor PGD Kamnik. Zbrane člane in članice, gasilsko mladino in goste je nagovoril predsednik društva Jože Oblak, ki je v nadaljevanju vodenje občnega zbora predal delovnemu predsedniku Maticu Mačku. Članice in članice, zadolženi za posamezna področja v društvo, pa so podali izčrpna poročila, v katerih je bilo predstavljeno opravljeno delo, realizirane aktivnosti in naloge, ki so bile po sprejetem programu dela za leto 2018 tudi v celoti realizirane.

Občnega zbora so se udeležili gostje, in sicer župan Matej Slapar, predstavnica Civilne zaščite Občine Kamnik Brigita Vavpetič, predstavnik Gasilske zveze Kamnik Gašper Baloh, predstavniki sosednjih gasilskih društev PGD Duplica, Šmarca, Nevlje, Tunjice, Kamniška Bistrica, Križ, Komenda, Moste, Mengeš in PGD Lek ter predstavnik pevskega društva Lira.

Društvo je tudi letos tako kot že tradicionalno o opravljenem delu izdalo letni bilten v katerem so zbrana poročila. 

Ob samem občnem zboru je župan Matej Slapar v svojem govoru uvodoma čestital v imenu Občine Kamnik, za izvedeno število intervencij v preteklem letu, le-teh je bilo preko 170, in se zahvalil za preko 7.000 ur opravljenega prostovoljnega dela. Prav tako se je zahvalil za vsa dela, ki jih društvo opravilo, da se občanke in občane občine Kamnik počutijo varne, saj društvo kot osrednja gasilska enota v občini naloge javne lokalne službe varstva pred požarom in varstva pred drugimi naravnimi nesrečami opravlja na območju občine. Iz podanih poročil za leto 2018 je razvidno, da društvo zelo dobro deluje in je aktivno na vseh področjih tako operativnem kot organizacijskem delovanju. V lanskem letu je več dela društvo namenilo nabavi novega vozila za posredovanje ob prometnih in drugih tehničnih nesrečah in vozilo je od letos že v voznem parku društva. Poudaril je, da si v današnjem času ob večjem številu prometnih in tehničnih nesreč brez dobre in moderne tehnike učinkovite javne gasilske službe ne moremo predstavljati. Ob koncu je zbranim članicamin članom zaželel še naprej uspešno delo in dobro sodelovanje tudi v okviru Gasilske zveze Kamnik ter pri nadaljnjem delu in realizaciji zadanega programa dela.

Fotografije: Občina Kamnik in PGD Kamnik


<< Nazaj | Novice