Mali grad

Redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik

01.04.2017

 

Redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva KamnikVčeraj zvečer je potekal 135. redni letni občni zbor v osrednjem gasilskem društvu PGD Kamnik, kjer imajo gasilke in gasilci urejene prostore 35 let. Zbora se je udeležil tudi župan Marjan Šarec.

Prostovoljno gasilsko društvo Kamnik šteje 266 članov in kar 95 operativnih gasilcev. Iz poročil članov Društva je bilo razvidno, da so v preteklem letu poleg javne gasilske službe opravili tudi druge operativne naloge in veliko prostovoljnega dela vložili tudi v obnovo doma. V letu 2016 so imeli skupaj 164 intervencij, kar pomeni za okoli 40 intervencij več kot preteklo leto. Praktično je imelo društvo intervencijo skoraj vsaki drugi dan. Društvo v letošnjem letu, natančneje 14. avgusta 2017 praznuje svojo 135. letnico neprekinjenega delovanja. Pred 35 leti se je Društvo preselilo v prostore na Perovem in v tem času tudi oblikovalo v sodobno gasilsko službo.

Da je bilo opravljenega veliko prostovoljnega dela, je bilo moč razbrati tudi iz besed in pohval, ki so jih na račun Društva izrekli gostje, ki so se udeležili občnega zbora, in sicer društva iz sosednjih gasilskih društev Duplica, Tunjice, Srednja vas, Gozd, Križ in Moste ter PIGD Lek, občinski svetnik Tone Iskra, predsednik GZ Kamnik, predsednik Društva GRS Kamnik, predstavnica Policijske postaje Kamnik in župan Občine Marjan Šarec.

Župan Marjan Šarec, ki je tudi sam gasilec, je v nagovoru dejal, da je bilo sodelovanje med društvom in občino v preteklem letu dobro, da pa tudi podana poročila kažejo, da si člani in članice Društva prizadevajo, da je delovanje Društva na visoki strokovni ravni. Iz poročil je razbrati, da je bilo opravljenega veliko ur prostovoljnega dela. V lanskem letu k sreči ni bilo večjih naravnih nesreč. Poudaril je, da je potrebno izobraževanju namenjati še več pozornosti, saj je že iz poročila razbrati večje število tudi vse bolj zahtevnejših intervencij. Župan se je v nagovoru Društvu zahvalil za sodelovanje, prav tako Civilni zaščiti in izrazil upanje, da bo tudi letošnje leto umirjeno v smislu intervencij, da bomo še naprej tako dobro sodelovalo kot do sedaj.

Ob koncu so člani Društva potrdili novo sprejete člane in podelili 12 članom priznanja Gasilske zveze, gasilska odlikovanja ter plakete gasilskih veteranov. Po končanem uradnem delu so se člani poveselili in družili v sosednji sejni sobi in ob utrinkih preteklega leta in aktivnosti tudi kovali načrte za letošnje leto, ko bodo v avgustu tudi obeležili visok jubilej.

Vir: PGD Kamnik


<< Nazaj | Novice