Mali grad

Redni letni občni zbor PGD Nevlje

19.02.2017

 

V prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Nevlje je včeraj potekal redni letni občni zbor, na katerem so predstavili delo društva v letu 2016 in potrdili naloge ter cilje za leto 2017. Zbranim se je pridružil tudi župan Marjan Šarec.

Občnega zbora gasilk in gasilcev PGD Nevlje so se poleg članic in članov udeležili tudi župan Marjan Šarec, predstavnik Gasilske zveze Kamnik in predstavniki sosednjih gasilskih društev.

Župan Marjan Šarec se je, tako v svojem kot v imenu Civilne zaščite, zahvalil za dobro opravljeno delo in sodelovanje v preteklem letu. Pohvalil je delovanje društva in izpostavil dobro delo z mladino, kar se je opazilo tudi v veliki udeležbi mlajših članov na včerajšnjem zboru. Pohvalil je delovanje veteranov, ki so v društvu še vedno zelo aktivni. Poudaril je, da je bilo preteklo leto na nivoju PGD Nevlje, kot tudi na nivoju celotne zveze mirno, kar se tiče večjih intervencij. Izpostavil je povečano število dimniških požarov v kurilni sezoni. Za preprečevanje večjih požarov, kot je bil na primer v Kamniški Bistrici, je zato zelo pomembno dobro vzdrževanje dimnikov ter v prvi vrsti kvalitetna izgradnja teh. Na koncu se je župan Marjan Šarec zahvalil vsem gasilkam in gasilcem za njihovo nesebično pomoč in pripravljenost pomagati sočloveku, zaželel društvu uspeha in dobrega sodelovanja tudi v letu 2017.

Po pregledu opravljenega delo so določili dva delegata za občni zbor Gasilske zveze Kamnik, na koncu pa zaslužnim podelili republiška in občinska priznanja ter priznanja za dolgoletno članstvo.


<< Nazaj | Novice