Mali grad

Redni letni občni zbor PGD Duplica

10.03.2012

 

V prostorih Prostovoljnega gasilske društva Duplica je potekal 87. občni zbor, na katerem so predstavili delo društva v letu 2011 in potrdili naloge ter cilje za leto 2012. Občnega zbora so se udeležili častni gostje župan Marjan Šarec, poveljnik Gasilske zveze Kamnik Janez Repanšek in poveljnik Civilne zaščite Kamnik mag. Matjaž Srša.

 

Župan Marjan Šarec je v svojem govoru poudaril pomembnost prostovoljnih gasilcev pri izvajanju njihovega dela predvsem ob naravnih in drugih nesrečah. Glede na naravne nesreče v zadnjih letih, ki so prizadele Občino Kamnik je povedal, kako zelo pomembno je imeti ustrezno usposobljene in opremljene enote prostovoljnih gasilcev, ki v teh nesrečah vse pogosteje odigrajo ključno vlogo. Vse premalokrat se poudari, da brez uspešnih in hitrih intervencij prostovoljnih društev, posledice ne bi bile tako majhne ter tako hitro sanirane. Zahvalil se jim je za dobro opravljeno delo, ki je bilo predstavljeno v podanih poročilih, ter zaželel še veliko uspeha pri nadaljnjem delu in razvijanju društva.

Poveljnik GZ Kamnik Janez Repanšek je pozdravil vse prisotne in podal informacije o delu Gasilske zveze Slovenije, pomembnejših dogodkih, izobraževanjih in tekmovanjih v letu 2012. Poudaril je, da je vodenje prostovoljnih društev iz leta v leto odgovornejše in zahtevnejše, saj zakonodaja nalaga veliko obveznosti in odgovornosti.

Vodstvo PGD Duplica je na občnem zboru podelilo naziv in plaketo »častnega člana PGD Duplica« gospodu Mirku Semeja, za dolgoletno izjemno uspešno in aktivno delo ter v zahvalo za zelo pomemben osebni prispevek pri razvoju gasilstva.


 

Po končanem uradnem delu je sledila predstavitev Prostovoljnega gasilskega društva Duplica, kjer je vodstvo županu razkazalo svoje prostore, opremo gasilcev in predstavilo vozila za intervencije.


<< Nazaj | Novice