Mali grad

Redni letni občni zbor Medobčinskega društva invalidov Kamnik

17.03.2017

 

Redni letni občni zbor Medobčinskega društva invalidov KamnikPopoldan se je v gostilni Pri planinskem orlu v Stahovici odvijal redni letni občni zbor članov Medobčinskega društva invalidov Kamnik, kjer se je zbranim pridružil tudi župan Marjan Šarec.

Medobčinsko društvo invalidov Kamnik, ki šteje 1107 članic in članov, je eno od pomembnejših društev na Kamniškem, saj skrbi tudi za to, da se vsi počutijo sprejete, obenem pa nudijo vrsto socialnih programov, ki jim dajejo možnost, da najdejo kaj zase. Posebno vlogo pri delovanju Društva so imeli v lanskem prostovoljci, svoje delo je Društvo predstavilo na Zavodu za zaposlovanje Kamnik, udeležili so se izleta na Maltatal, se udejstvovali na športnem področju in začeli z vadbo nordijske hoje ter se veselili v Beli krajini. Uspešno leto pa so že tradicionalno zaključili s prijetnim novoletnim srečanjem. In tudi letos jim prav gotovo ne bo dolgčas. Izvajali se bodo posebni programi na lokalni ravni, in sicer informativne dejavnosti, športne dejavnosti, program preprečevanja in blaženja socialnih ter psihičnih posledic in zagotavljanje zagovorništva. Med drugim se bodo lahko vključili v rehabilitacijski program, okrevali v zdraviliščih, ohranjali zdravje in se udejstvovali na kulturnem podočju.

Sprva je zbranih okoli 100 članic in članov Medobčinskega društva invalidov Kamnik pozdravil njihov predsednik Janez Sedušak ter se zahvalil vsem, ki so poskrbeli za to, da so v lanskem letu uspešno delovali, s posebno zahvalo pa izpostavil Toneta Iskro, ki je veliko pomagal, da ima Društvo urejene prostore, kjer se družijo in zbirajo.

Župan Marjan Šarec pa je ob tej priložnosti poudaril pomen druženja in medsebojne podpore: »Vaše društvo ima veliko članov kar kaže na to, da je organizacija upoštevanja vredna in da skrbi za svoje članice in člane. Med njimi je tudi vaš član in občinski svetnik Tone Iskra, ki se je res zavzemal za pridobitev vaših prostorov in še danes na občini opozarja na probleme invalidov. Želim vam, da bi sodelovali še naprej kot smo doslej, na občini pa se bomo še naprej trudili, da vam bomo pomagali kakor bomo lahko, ste pa že sami zelo aktivni in dejavni. Hvala vam za vse kar dobrega storite za našo lokalno skupnost in vse dobro vašemu Društvu.«


<< Nazaj | Novice