Mali grad

Redni letni občni zbor Kulturnega društva Tuhinj

02.03.2016

 

Redni letni občni zbor Kulturnega društva TuhinjVčeraj se je v prostorih Kulturnega doma Tuhinj odvijal redni letni občni zbor Kulturnega društva Tuhinj, na katerem so poleg vsebinskih in finančnih poročil izvolili novo vodstvo društva. Po štiriletnem mandatu Matjaža Gorjana je bil za novega predsednika izvoljen Brane Vrankar, ki mu delovnega elana in energije vsekakor ne manjka.

Kulturno društvo Tuhinj je bilo ustanovljeno leta 1952. Amaterska dramska skupina vsako leto pripravi premiero gledališke predstave, s katero gostuje po krajih širom Slovenije. Večkrat pa v goste povabi tudi druga amaterska gledališča kakor tudi profesionalne predstave. Za svoje aktivno delovanje so zagotovo zaslužni mnogi člani društva, donatorji, sponzorji in predvsem obiskovalci predstav, brez katerih društvo nikakor ne bi moglo delovati ter biti aktivno na toliko področjih.

Zbor članov pa je bila tudi odlična priložnost, da je priznani lutkar Jože Pernarčič podelil priznanja lutkaricam, članicam KD Tuhinj, ki so samostojno izdelale in pripravile več različnih lutkovnih predstav.

KD Tuhinj je v preteklem letu s svojo predstavo Cvetje hvaležno odklanjamo, avtorja Normana Barrasha ter Carroll Moore, dvakrat napolnil domačo dvorano, imeli pa so tudi pet gostovanj po Sloveniji in pri slovenskih zamejcih v Jamljah pri Doberdobu. V marcu so člani društva organizirali tradicionalni koncert ob dnevu žena, pripravili srečanje in potopisno predavanje z Miranom Stanovnikom, gostili so več različnih predstav tujih društev in pevskih zborov.

V letošnjem letu je mladinska skupina že nastopila s svojo predstavo Stonoga, avtroja Borisa A. Novaka in v priredbi Monike Jeglič, člani društva pa se ravno v tem tednu odpravljajo na gostovanje v Berlin, kjer bodo imeli ponovitev igre Cvetje hvaležno odklanjamo. Kot že nekaj let, bo tudi letos organiziran koncert ob dnevu žena in prireditev ob materinskem dnevu. Različne aktivnosti pa bodo potekale tekom celotnega leta.


<< Nazaj | Novice