Mali grad

Redni letni občni zbor Društva podeželskih žena Tuhinjske doline

10.03.2012

 

V gostišču Pri Čibru na Potoku v Tuhinjski dolini je dopoldan potekal občni zbor Društva podeželskih žena Tuhinjske doline. Društvo šteje 120 članic in zajema področje vse Tuhinjske doline od Tučne pa vse do konca Motnika. V letu 2011 so se članice sestale na štirih rednih sestankih, poleg tega so bile aktivne na kuharskih delavnicah, tečajih in predavanjih.

 
   

Članice so na občnem zboru predstavile poročila in realizacijo lanskega leta ter potrdile program dela za leto 2012. Predsednica DPŽ Tuhinjske doline, Janja Pestotnik se je na koncu poročila zahvalila vsem članicam, ki karkoli pripomorejo k uspešnosti delovanja društva.

 

Na redni letni občni zbor so članice povabile tudi župana Marjana Šarca, ki se je ženam zahvalil za medsebojno sodelovanje in dobro opravljeno delo v lanskem letu. Izpostavil je njihov trud pri pripravi pogostitve novoletnega županovega sprejema ter poudaril, da je delovanje društev podeželskih žena pomembno na področju kulturne in družbene aktivnosti občine Kamnik, podeželske žene pa pozval naj postanejo vidne izven svojih kmetij ter svoje znanje predstavljajo širšemu krogu ljudi.

 

Za konec se je s svojo pretresljivo, ganljivo in vsega spoštovanja vredno zgodbo predstavila članica Upravnega odbora Europa Donna - Slovensko združenje za boj proti raku dojk, Darja Rojec. Predstavila je svojo drugo knjigo z naslovom Štirje letni časi, v kateri skuša odgovoriti kako se soočiti s ponovitvijo bolezni in od kod črpati moč za boj z rakom.

 

Naj zaključim z njenimi besedami: »Življenje je eno samo, lepo in dragoceno. Borimo se zanj in ga živimo!


<< Nazaj | Novice