Mali grad

Redni letni občni zbor Društva podeželskih žena Tuhinjske doline

09.03.2013

 

Dopoldan je v gostišču Pri Čibru na Potoku v Tuhinjski dolini potekal redni letni občni zbor Društva podeželskih žena Tuhinjske doline. Z željo po uspešnem letu Društva podeželskih žena Tuhinjske doline je članice in zbrane nagovoril tudi župan Marjan Šarec.

»Vesela sem, da se nas vedno zbere kar precejšnje število. Naše društvo šteje 120 članic. Zavzemamo področje vse Tuhinjske doline, od Tučne pa vse do konca Motnika. Odbor, ki šteje 21 članic, se je v lanskem letu sestal 3-krat. Veliko pa se pogovorimo tudi preko telefonov, elektronske pošte in na različnih tečajih. Smo tudi članice Zveza kmetic Slovenije. Lahko se pohvalimo, da je ravno iz našega Društva predstavnica v odboru Zveze in to je naša gospa Ančka Podbevšek so bile uvodne besede predsednice Društva podeželskih žena Tuhinjske doline Janje Pestotnik.

Poleg predstavitve poročil in realizacije dela preteklega leta, so članice potrdile tudi program dela za leto 2013. Kot je še povedala predsednica Janja Pestotnik, se je Društvo v lanskem letu prijavilo na vse razpise, ki jih je razpisala Občina Kamnik. Prvi je bil za kulturno prireditev, nato je sledila tehnična podpora na področju kmetijstva ter razpis za delovanje društev. Tako pridobljena sredstva so jim delno omogočila kuharsko delavnico, strokovno ekskurzijo v Avstrijo ter literarni prigrizek z Mileno Miklavčič. »Na koncu bi se rada zahvalila Občini Kamnik in županu Marjanu Šarcu za vso finančno podporo, kajti brez nje ne bi mogle biti tako dejavne. Velika zahvala pa seveda vsem članicam, ki kakorkoli pripomorete k uspešnosti delovanja Društva. Posebna zahvala velja gospe Marti Kos. Zahvalila bi se tudi Zvezi kmetic Slovenije, še posebej gospe Ireni Ule, za zelo plodno delo ter za zavzemanje za naše pravice. Želim ji uspešno delovanje še naprej,« je še dodala predsednica.

Z željo po uspešnem delu in skupnih projektih je nekaj besed članicam namenil tudi župan Marjan Šarec. »Prepričan sem, da bomo tudi letos uspešno sodelovali. Le s skupnimi močmi pa bomo podeželje oziroma kmetijsko panogo v Kamniku razvijali v najboljši možni luči, torej takšni, ki si jo želimo tako vi kot tudi mi.«  

Redni letni občni zbor Društva podeželskih žena Tuhinjske doline pa je bil tudi v znamenju volitev. Predsednica še naprej ostaja Janja Pestotnik, tajnica bo po novem gospa Urška Vrankar, blagajničarka pa gospa Andreja Kadunc.

Po končanem uradnem delu občnega zbora je sledilo zanimivo predavanje zeliščarke Lilijane Knez-Turenšek iz Celja in Beneta Behriča z naslovom »Narava in zdravje - zelišča in bioresonanca«.


<< Nazaj | Novice