Mali grad

Redni letni občni zbor Društva diabetikov Kamnik

12.03.2016

 

V prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik se je dopoldan odvijal redni letni občni zbor Društva diabetikov Kamnik, ki se ga je udeležil tudi župan Marjan Šarec skupaj s predsednikom Zveze društev diabetikov Slovenije Petrom Miklavčičem in predsednico Društva diabetikov Kamnik Savico Juntez.

Redni letni občni zbor Društva diabetikov Kamnik

Društvo diabetikov Kamnik, ki šteje 211 članov, deluje kot humanitarno društvo po načelih nepridobitnosti, prostovoljstva ter v skladu z Zakonom o humanitarnih organizacijah. Sodeluje s pristojnimi organi pri razreševanju problematike oseb, prizadetih s sladkorno boleznijo. Organizirana so predavanja o zdravljenju sladkorne bolezni, zdravi prehrani, zdravem na­činu življenja in druga predavanja povezana s to tematiko. Sodelujejo na različnih kulturnih in športnih prireditvah. Prav tako so v okviru društva organizirana zdraviliška okrevanja, skupinske terapije, izleti in meddruštveni pohodi, kopanje, sestanki, srečanja in druge oblike sestajanja oseb s sladkorno boleznijo in drugih, ki so z omenjeno problematiko povezani.

In tudi letos bodo članice in člani kamniškega društva aktivni na številnih področjih, je zbranim o preteklem delu, med katerim naj omenimo tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni, ki se je odvijalo na Osnovni šoli Toma Brejca, in načrtih za letošnje leto pripovedovala predsednica Društva diabetikov Kamnik Savica Juntez.

Župan Marjan Šarec je ob tej priložnosti dejal: »Iz poročil je razvidno, da delujete zelo dobro. Vaše društvo združuje ljudi, ki bolehajo za zahrbtno boleznijo, ki lahko prizadene vsakega. Bolezen vas je združila v skupnih naporih in prizadevanjih, da se med seboj družite in se udeležujete izobraževanj, predavanj ter ste aktivni na vseh področjih. Cilj druženja je, da sodelujete na vseh področjih med sebi enakimi, drug drugemu morda kdaj potarnate, delite svoje izkušnje in se udeležujete tudi različnih izletov. Občina Kamnik si v okvirih zakonodaje in zmožnosti skuša pomagati tudi vašemu društvu. Vesel sem, da delujete v smislu druženja in povezovanja, skrbite za svoje člane, ste aktivni in imate aktivno predsednico. Vaše društvo je lahko za zgled mnogim drugim in ob tem ne pozabite, zakaj ste se združili. Združili ste se zato, da drug drugemu pomagate in hkrati ozaveščate tiste, ki to bolezen lahko potencialno dobijo ali dobimo. Preživite leto čim bolj uspešno, doživeto in v duhu sodelovanje, kajti sodelovanje je ključ do uspeha.«

Predstavljena so bila poročila o delovanju društva za leto 2015, ob prijetnem druženju pa so se snovali načrti za letošnje leto.

Za glasbeno popestritev je poskrbel Tomaž Kobol, Tone Iskra pa je občni zbor pospremil z recitacijo. Slednji je ob tej priložnosti prejel bronasto plaketo za prizadevno delo v Društvo diabetikov Kamnik.   


<< Nazaj | Novice