Mali grad

Redni letni občni zbor Društva Sožitje Kamnik

17.03.2016

 

Podžupan Igor Žavbi se je zvečer v imenu Občine Kamnik udeležil rednega letnega občnega zbora Društva Sožitje Kamnik.

Društvo Sožitje Kamnik je humanitarno društvo, ki združuje osebe z motnjami v duševnem razvoju, njihove družine, strokovne delavce in sodelavce ter podporne člane. O lanskoletnem delu in aktivnostih sta na občnem zboru pripovedovali predsednica Društva Sožitje Kamnik Metka Hribar in vodja VDC Sožitje Kamnik Irena Bizjak.

Vsekakor jim ni bilo dolgčas, saj so bili aktivni na mnogih področjih. Udeležili so se revije pevskih zborov, sodelovali so pri kulturnih prireditvah, plavali v Termah Snovik in se tudi ob koncu leta zopet srečali s prijatelji, sorodniki ter s podporniki njihove dejavnosti. Tudi Martinovali so in v avgustu pripravili tradicionalni piknik. To se le nekatere aktivnosti, ki pa v vsakodnevnem življenju varovancem pomenijo marsikaj. Da je njihovo življenje vsestransko dejavno, pa gredo zasluge tudi zaposlenim, ki skrbno in vestno opravljajo svoje delo. Za to delo namenijo nemalo prostovoljnih ur, da so varovanci na svoji poti k samostojnosti čim uspešnejši. Delovno predsedstvo pa je podalo še ostala poročila preteklega leta.

Predsednica Društva Sožitje Kamnik Metka Hribar je predstavila načrte za letošnje leto. Med drugim se bodo udeležili predavanj in izobraževalnega vikend seminarja, pripravljajo avgustovski piknik, druženje ob Martinovanju, družinske izlete in aktivnosti na kulturnem področju. Obenem pa bodo tudi športno aktivni in se, tako kot do sedaj, vključevali v širšo družbeno skupnost.

Zbrane je v prostorih Varstveno-delovnega centra na Lokah nagovoril tudi podžupan Igor Žavbi, ki je povedal: »Vedel sem, da VDC Sožitje Kamnik ni le varstveno-delovni center in se v njem dogajajo številne aktivnosti, a sem po vseh predstavljenih poročilih s presenečenjem ugotovil, da ste resnično aktivni na mnogih področjih. Mislim, da so vse pohvale zaposlenim in sodelavcem popolnoma na mestu. Že ime vašega društva pove, da delujete v sožitju. V sožitju z naravo in v sožitju s krajem. Čestitke za delo v društvu in v VDC-ju. Veseli me, da sodelujete tudi z vrtci, saj je zelo pomembno, da otroci že v rani mladosti spoznajo, da si nismo različni, da smo vsi samo ljudje.«


<< Nazaj | Novice