Mali grad

Redni letni občni zbor Društva Sožitje Kamnik

12.03.2015

 

Župan Marjan Šarec se je popoldan udeležil rednega letnega občnega zbora Društva Sožitje Kamnik.

Društvo Sožitje Kamnik je humanitarno društvo, ki združuje osebe z motnjami v duševnem razvoju, njihove družine, strokovne delavce in sodelavce ter podporne člane.

O lanskoletnem delu in aktivnostih sta na občnem zboru pripovedovali predsednica Društva Sožitje Kamnik Metka Hribar in vodja VDC Sožitje Kamnik Irena Bizjak. Vsekakor jim ni bilo dolgčas, saj so bili aktivni na mnogih področjih. Udeležili so se revije pevskih zborov, sodelovali so pri kulturnih prireditvah, plavali v Termah Snovik, se srečali s prijatelji, sorodniki in podporniki ob koncu leta, Martinovali in v avgustu pripravili tradicionalni piknik. To se le nekatere aktivnosti, ki pa v vsakodnevnem življenju varovancem pomenijo marsikaj. Da je njihovo življenje vsestransko dejavno, pa gredo zasluge tudi zaposlenim, ki skrbno in vestno opravljajo svoje delo. Za to delo namenijo nemalo prostovoljnih ur, da so varovanci na svoji poti k samostojnosti čim bolj uspešni.

Predsednica Društva Sožitje Kamnik Metka Hribar je predstavila načrte za letošnje leto. Udeležili se bodo predavanj, izobraževalnega vikend seminarja, avgustovskega piknika, druženja ob Martinovanju, družinskega izleta, bili aktivni na kulturnem področju, sodelovali s stojnico na Dnevnih narodnih noš in oblačilne dediščine in se čim bolj vključevali v lokalno življenje naše občine. Delovno predsedstvo je še podalo različna poročila preteklega leta. Današnji občni zbor pa je bil tudi volilni zbor, na mesto predsednice je bila ponovno izvoljena Metka Hribar.

Zbrane je v prostorih Varstveno-delovnega centra na Lokah med drugim nagovoril tudi župan Marjan Šarec in poudaril: »Vedno znova se srečujemo ob vsakoletnih piknikih. Srečujemo se tudi z vsakodnevnimi problemi, ki jih tako društvo zagotovo ima in res je, da Občina Kamnik  izredno veliko pozornosti namenja Varstveno-delovnemu centru. Trudimo se čim bolj pomagati in biti čim bolj vključeni v delovanje društva. Dokler boste držali skupaj, dokler bomo mi vsi držali skupaj, bo rezultat delovanja dober. Tukaj moram pohvaliti Metko Hribar, ki vodi VDC tako, da ta deluje uspešno. Prav ona se v primeru težav obrne na nas, na Občino Kamnik, in to njeno iskrenost cenimo in spoštujemo.«


<< Nazaj | Novice