Mali grad

Redni letni občni PGD Sela pri Kamniku

23.02.2013

 

Drevi je potekal redni letni občni zbor PGD Sela pri Kamniku. Delovno predsedstvo je zbranim v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Sela pri Kamniku predstavilo delo in aktivnosti društva v letu 2012, potrdili so naloge in cilje za leto 2013 ter izvedli volitve vodstva in organov. Občnega zbora so se udeležili gostje, in sicer župan Marjan Šarec, predstavnik Gasilske zveze Kamnik, poveljnik Civilne zaščite Kamnik mag. Matjaž Srša in predsednik Krajevne skupnosti Sela Milan Hribar.

Pred pričetkom uradnega dela občnega zbora je vodstvo društva županu Marjanu Šarcu pokazalo svoje prostore, opremo gasilcev in predstavilo vozila za intervencije.

Ob samem občnem zboru pa je župan Marjan Šarec v svojem govoru poudaril pomembnost prostovoljnih gasilcev pri izvajanju njihovega dela, predvsem ob naravnih in drugih nesrečah.  »Glede na naravne nesreče v zadnjih letih, ki so prizadele tudi občino Kamnik, je izredno pomembna ustrezno usposobljena in opremljena enota prostovoljnih gasilcev, ki v teh nesrečah vse pogosteje odigrajo ključno vlogo. Resnično sem vesel, da bo vaše društvo v letu 2013 pridobilo gasilsko vozilo avtocisterno, s katero boste lahko popolnoma samostojno preprečevali požare in svoje delo opravljali še bolj kvalitetno. Kljub nekaterim zapletom in naporom je ključno to, da bo PGD Sela pri Kamniku s svojo avtocisterno zagotovo pripomoglo k operativni sposobnosti Gasilske zveze Kamnik.« Zahvalil se jim je za dobro opravljeno delo, ki je bilo predstavljeno v podanih poročilih ter zaželel še veliko uspeha pri nadaljnjem delu in razvijanju PGD Sela pri Kamniku.

 

 


<< Nazaj | Novice