Mali grad

Redna letna skupščina Skupnosti občin Slovenije

11.05.2011

 

Včeraj je bila v prostorih Austria Trend hotela v Ljubljani redna letna skupščina Skupnosti občin Slovenije. Na skupščini je bil prisoten tudi kamniški podžupan, Robert Kokotec. Skupščina je obravnavala poročilo o delu v letu 2010, ki ga je podal predsednik skupnosti, poročilo nadzornega odbora in finančno poročilo. Zapletlo se je samo pri financah, saj je iz Skupnosti izstopila občina Ljubljana. Ker je bila članarina Ljubljanske občine dokaj velika, je bil podan predlog o zvišanju članarina za naslednja leta. Zneskovno povečanje članarin sicer ne predstavlja velikih težav, je pa nekaj razpravljavcev bilo proti povečanju. Na koncu je bilo kljub velikim pomislekom povečanje izglasovano.

Na skupščini so prisotni opravili tudi volitve v vse organe Skupnosti. V sekciji občin s sedeži upravnih enot, kamor sodi tudi naša občina, je bil za predsednika izvoljen dr. Ivan Žagar. G. Žagar je sicer župan Slovenske Bistrice, poznan pa je tudi kot nekdanji minister za lokalno samoupravo.

Na skupščini so bili izglasovani častni člani Skupnosti občin. Med njimi je vsekakor potrebno omeniti bivšega župana naše občine, Antona Toneta Smolnikarja.


<< Nazaj | Novice