Mali grad

Redna letna skupščina Društva general Maister Kamnik

17.03.2016

 

Popoldan se je v sejni dvorani Občine Kamnik odvijala redna letna skupščina Društva general Maister Kamnik. Zbranim se je pridružil župan Marjan Šarec in prisluhnil poročilom preteklega leta ter ciljem društva za letošnje leto.

Redna letna skupščina Društva general Maister Kamnik

Začetek občnega zbora je oznanila himna ZDGM Slovenec sem v izvedbi kvarteta Krt. Predsednik Društva general Maister Kamnik Ivan Miroslav Sekavčnik je nato predstavil pretekle aktivnosti društva, ki šteje 133 članov, katerih namen je bil negovati spomin na našega rojaka Rudolfa Maistra in borce za severno mejo ter krepiti domoljubno zavest med mlado generacijo, predvsem v osnovnih in srednjih šolah. Pri tem je posebej poudaril njihovo sodelovanje z ostalimi veteranskimi organizacijami občine Kamnik in Občino Kamnik.

Temu so sledile predstavitve poročil preteklega leta in cilji ter vizije delovanja za letošnje leto. Vsa poročila in razprava članov je pokazala, da društvo pridobiva vse več podpornikov in simpatizerjev z območja kamniške in komendske občine. Obenem pa je bila danes to tudi volilna skupščina, na mestu predsednika društva, ob podpori članic in članov, pa ostaja Ivan Miroslav Sekavčnik.

Zbrane je ob tej priložnosti nagovoril župan Marjan Šarec in jim zaželel uspešno delovanje tudi v letošnjem letu ter med drugim povedal: »Veseli me, da se društvo krepi in razvija ter skrbi za tiste vrednote, za katere skrbijo vsa domoljubna in veteranska društva v občini Kamnik. Včeraj smo odprli razstavo na temo domoljubja in ob odprtju sem že nekaj besed namenil tej temi. Člani Društva general Maister Kamnik, društvo je del Zveze društev »GENERAL MAISTER«, ste poklicani za to, da tudi pri nekoliko mlajši generaciji obudite spomin na rojaka, generala Rudolfa Maistra in na domoljubje, ki se pozablja v šolskih učbenikih. Na domoljubje iz srca. Zloraba domoljubja, ki se dogaja tako na desni kot tudi levi politični strani, je skrajno neokusna. Društvo in zveza pa to domoljubje širita na lep način.«


<< Nazaj | Novice