Mali grad

Redna letna skupščina Društva general Maister Kamnik

15.03.2018

 

Redna letna skupščina Društva general Maister KamnikPopoldan se je v sejni dvorani Občine Kamnik odvijala redna letna skupščina Društva general Maister Kamnik, ki ji je prisostvoval tudi župan Marjan Šarec.

Po himni Zveze društev general Maister Slovenec sem v izvedbi Kvarteta Krt, je predsednik Društva general Maister Kamnik Ivan Miroslav Sekavčnik predstavil aktivnosti Društva v preteklem letu in med drugim poudaril, da članice in člani negujejo spomin na našega rojaka Rudolfa Maistra in borce za severno mejo ter krepijo domoljubno zavest tudi med mlado generacijo, predvsem v osnovnih in srednjih šolah. Pri tem pa ni pozabil pohvaliti zglednega sodelovanja z Občino Kamnik in ostalimi veteranskimi organizacijami tako občine Kamnik kot tudi sosednjih občin. Zbrane pa v svojem nagovoru povabil tako na osrednje slovesnosti, ki bodo potekale v sredo, 28. marca, kot tudi na tradicionalni 13. Maistrov pohod, ki bo v soboto, 14. aprila 2018, ob 8. uri s pričetkom pri spomeniku Rudolfa Maistra na Trgu talcev.

Župan Marjan Šarec je ob tej priložnosti poudaril, da v novembru obeležujemo 100 let, odkar je general Rudolf Maister - Vojanov s svojimi podvigi začrtal severno mejo Slovenije, obenem se je članicam in članom Društva iskreno zahvalil za spoštljiv odnos do Maistrove dediščine, ki je tako zelo pomembna za vse Slovenke in Slovence: »Vesel sem, da je Občina Kamnik odkupila celotno pritličje Rojstne hiše Rudolfa Maistra, saj se bomo sedaj še bolj upravičeno imenovali Maistrovo mesto. Sodelovanje Občine z Društvom generala Maistra Kamnik je zelo dobro in verjamem, da bo tako tudi v prihodnje. Mesto in z njim Kamničanke ter Kamničani cenimo in spoštujemo rojaka Maistra, saj je general Maister edini, ki ljudstva ni delil in ga ne deli. Je tudi prvi slovenski general, zato smo na to lahko zelo ponosni. Skupščini želim uspešno delo in ji želim vse dobro.«

Sledile so predstavitve poročil preteklega leta in načrti delovanja Društva general Maister Kamnik za letošnje leto.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na številnih drugih dogodkih, ki se bodo v okviru letošnjega občinskega praznika odvijali do sredine meseca aprila, program prireditev pa si lahko ogledate tukaj.

Vabljeni v Kamnik - Maistrovo mesto.


<< Nazaj | Novice