Mali grad

Redna letna skupščina Društva general Maister Kamnik

12.03.2015

 

Popoldan se je v sejni dvorani Občine Kamnik odvijala redna letna skupščina Društva general Maister Kamnik, ki ji je v imenu Občine Kamnik prisostvoval podžupan Matej Slapar.

Začetek občnega zbora je označila himna ZDGM Slovenec sem v izvedbi kvarteta Krt. Predsednik Društva general Maister Kamnik Ivan Miroslav Sekavčnik je nato predstavil aktivnosti društva preteklega leta, katerih namen je bil negovati spomin na našega rojaka Rudolfa Maistra in borcev za severno mejo ter krepiti domoljubno zavest med mlado generacijo, predvsem v osnovnih in srednjih šolah. Pri tem pa je posebej poudaril sodelovanje društva z ostalimi veteranskimi organizacijami občine Kamnik.

Temu so sledile predstavitve poročil preteklega leta in cilji ter vizije delovanja za letošnje leto. Vsa poročila in razprava članov je pokazala, da društvo, ki šteje 38 članov, pridobiva vse več podpornikov in simpatizerjev z območja kamniške in komendske občine.

Zbrane je ob tej priložnosti nagovoril tudi podžupan Matej Slapar in jim zaželel uspešno delovanje tudi v letošnjem letu. »Društvo generala Maistra Kamnik je društvo, ki združuje. V času krize, v katero smo kot družba zabredli, so ravno dogodki in aktivnosti ter osebnosti, ki združujejo in krepijo narodno zavest lahko luč na koncu tunela. Tudi današnja letna skupščina, ki je uvrščena v sklop prireditev ob prazniku Občine Kamnik, kaže na to dejstvo. Zahvaljujem se članom društva za njihova prizadevanja, krepite domoljubno zavest in jo prenašajte na mlade rodove. Želim vam uspešno delo in poleg ostalih aktivnosti društva tudi uspešno izpeljan že 10. Maistrov pohod v soboto, 11. aprila 2015, kot zaključek prireditev ob občinskem prazniku.«


<< Nazaj | Novice