Mali grad

Redna letna občna zbora Prostovoljnega gasilskega društva Gozd in Tunjice

25.02.2019

 

Redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Gozd

Redna letna občna zbora Prostovoljnega gasilskega društva Gozd in TunjiceV soboto, 23. februarja 2019, je potekal redni letni občni zbor PGD Gozd. Zbrane članice in člane, gasilsko mladino in goste je nagovoril predsednik društva Simon Golob, ki je v nadaljevanju vodenje občnega zbora predal delovnemu predsedniku. Članice in člani društva, zadolženi za posamezna področja, so v svojih poročilih predstavili opravljeno delo v preteklem letu.

Občnega zbora so se udeležili gostje, in sicer župan Matej Slapar, občinski svetnik Sandi Uršič, predstavnica Civilne zaščite Občine Kamnik Brigita Vavpetič, predstavnik Gasilske zveze Kamnik Jure Jemecin predstavniki sosednjih gasilskih društev.

Ob samem občnem zboru je župan Matej Slapar v svojem govoru pohvalil opravljeno delo društva v preteklem letu, še posebej na področju nabave nove gasilske avtocisterne, ki jo je društvo v začetku oktobra prevzelo v uporabo. Poudaril je, da je za uspešno ukrepanje ob požarih in drugih naravnih nesrečah pomembna sodobna opremljenost in gasilska tehnika brez katere si dandanes ne moremo predstavljati poleg strokovne usposobljenosti gasilcev uspešnega dela na področju lokalne službe varstva pred požarom. Zato je še posebej pohvalil vodstvo društva, da so v lanskem letu uspeli zbrati dodatna sredstva krajanov, donatorjev in skupaj z Občino Kamnik nabaviti novo gasilsko avtocisterno GVC 16/25. Pohvalil je tudi njihovo aktivno sodelovanje na drugih prireditvah in prireditvah v okviru krajevne skupnosti in vpetosti v dogajanje v kraju. Pri nadaljnjem delu in realizaciji zadanega programa dela jim je zaželel  uspešno delo v letu 2019. 


Redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Tunjice

Članice in člani PGD Tunjice so se v soboto, 26. februarja 2019, zbrali na 81. rednem letnem občnem zboru in pregledali opravljeno delo v preteklem letu. Zbrane člane in članice, gasilsko mladino, goste je nagovorila predsednica društva Darja Slana. Predsednica in poveljnik ter ostali zadolženi člani društva so prisotnim predstavili opravljene naloge v lanskem letu. Člani društva so soglasno potrdili vsa poročila in sprejeli program dela za leto 2019. 

Občnega zbora so se udeležili gostje, in sicer župan Matej Slapar, predstavnica CZ Brigita Vavpetič, predstavnik Gasilske zveze Kamnik Gašper Balohin predstavniki sosednjih gasilskih in drugih društev.

Župan Matej Slapar je uvodoma pohvalil, da je gasilstvo ena izmed številnih področij, ki v občini Kamnik zelo dobro deluje. Ob tem je poudaril, da je na podlagi prebranih poročil razvidno, da je društvo PGD Tunjice v lanskem letu opravilo veliko prostovoljnega dela pri opravljanju gasilske službe tako na področju dela z mladino, veterani in članicami ter tudi na drugih področjih. Gasilci so tisti, ki so vedno pripravljeni priskočiti na pomoč ne le ko so aktivirani na intervencije, ampak tudi pri drugih aktivnostih. Pohvalil je njihovo sodelovanje na drugih prireditvah in dogodkih v okviru krajevne skupnosti in vpetosti v dogajanje v kraju in v okviru Gasilke zveze Kamnik. Župan je poudaril, da je pomoč sočloveku temelj ohranjanja pristnih odnosov med vaščani. Zato so krajani Tunjice že pred več kot 120 leti ustanovili društvo za samopomoč. Temu bi lahko tudi rekli začetek gasilstva v Tunjicah, saj je društvo samopomoči najstarejše društvo v KS Tunjice. Društvo je v lanskem letu nadaljevalo z deli na prizidku, ki ga bodo letos dokončali in tako pridobili prepotrebne prostore za delovanje društva. Pri nadaljnjem delu in realizaciji zadanega programa dela pa jim je zaželel  še naprej uspešno delo v letu 2019. 


<< Nazaj | Novice