Mali grad

Redarska služba v Kamniku tudi na kolesih

10.08.2010

 

Na Občini Kamnik smo sredi junija kupili dve opremljeni treking kolesi, ki jih uporabljata redarja pri nadzoru javnih površin na ožjem območju občine. Uporaba koles zagotavlja veliko večjo odzivnost in mobilnost redarjev na terenu, manjši pa so tudi stroški, ki ob tem nastajajo. Redarsko službo bodo na tak način izvajali vse do konca septembra v času suhega vremena, posebej dobrodošla pa je ob izjemno vročih poletnih dnevih tudi za redarje.

Največ kršitev občinska redarska služba na področju mirujočega prometa zabeleži zaradi nepravilnega parkiranja, kot je parkiranje na površinah za pešce in kolesarje ter na rezerviranih parkirnih površinah. Še vedno je veliko nepravilnega parkiranja na območju modrih con, kjer je potrebno, da posameznik označi čas prihoda (to lahko stori s pomočjo parkirne ure ali zgolj z zapisom na listič, ki ga namesti na vidno mesto na notranji strani vetrobranskega stekla), svoje vozilo pa nato po določenem času s parkirnega mesta umakne.

Sicer je občinska redarska služba med drugim zadolžena tudi za področje javnega reda in miru, z novo zakonodajo na področju prometne varnosti, ki je v pripravi, pa bodo redarji pridobili še dodatna pooblastila za ukrepanje.


<< Nazaj | Novice