Mali grad

Recital pesmi in branje spisov na temo Moj dom in moja domovina v CIRIUS Kamnik

29.03.2012

 

Popoldan se je župan Marjan Šarec udeležil Recitala pesmi in branja spisov na temo Moj dom in moja domovina v CIRIUS Kamnik. Recital pesmi na temo Moj dom in moja domovina je popestril že celomesečno dogajanje ob občinskem prazniku našega mesta. Predstavljene so bile domovinske pesmi Srečka Kosovela, Alojza Gradnika in Toneta Pavčka. Interpretacije pa so odmevale v preddverju Knjižnice CIRIUS Kamnik.

Ob tej priložnosti so hkrati z recitalom v CIRIUS Kamnik odprli »Domovinski kotiček«, kjer so dijaki in dijakinje CIRIUS Kamnik ob branju svojih spisov, na temo Moj dom in moja domovina, sporočili naslednje: politični in ekonomski sistemi nastanejo in usahnejo, domovina pa ostane. Že Latinci so pojem »dobro« povezovali z domovino. Domovina ni le nekaj, vezano na praznike in običaje, temveč pomeni dom, »dobro« in srečo. V bodoče bo Domovinski kotiček prostor, kjer se bo skozi različne dejavnosti učencev CIRIUS Kamnik utrjevala pot domovinske vzgoje, ki naj bi pozitivno vplivala na oblikovanje in spodbujanje čustev narodne zavesti, ljubezni do domovine ter naših korenin.

Ob tej priliki je župan Marjan Šarec pohvalil učence za njihov trud za ohranitev domovinske kulture in poezije. Navdušen ob odprtju »Domovinskega kotička« pa povedal, da je negovanje domovinske zavesti skozi obdobje odraščanja izrednega pomena za dvig zavesti človekovega razvoja in domovinske miselnosti.


<< Nazaj | Novice