Mali grad

Recital Mimobežnice

03.10.2016

 

V petek, 30. septembra 2016, se je na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik ob 18. uri začel odvijati prav poseben dogodek. Končno smo dočakali pesniško zbirko Mimobežnice, ki so jo čisto sami pripravili naši dijaki. 

Recital Mimobežnice

Zbirka je nastajala lani konec šolskega leta, avtorjev pa je kar 13. Nekaj jih je na recitalu sicer upravičeno manjkalo zaradi obveznosti, vendar smo prav tako imeli čast slišati tudi njihove pesmi. No, pa da še preden začnem, avtorji pesniške zbirke so: Ana Hafner, Pavla Zabret, Ema Osolnik, Blaž Lipar, Gašper Tonin, Neža Zore, Benjamin Zajc, Tara Korica, Zala Kanc, Monika Baraga, Andrej Fatur, Ana Dragar in Pino Pograjc.

Videlo se je, da so se dijaki za zbirko zelo potrudili in ji namenili veliko časa. Uživali smo ob vseh pesmih; vsaka od njih je imela svojo zgodbo. Menim, da si jih je vsak poslušalec razlagal po svoje in to naredi vse skupaj še bolj zanimivo, nekateri pa so recitiranju dodali še kanček improviziranja in nas tudi nasmejali.

Lahko smo opazili, da so sodelovali nekateri dijaki, ki so že nastopali na dogodku Pest besed, ki se je odvijal v Mladinskem centru Kotlovnica. Seveda smo prisluhnili tudi glasbi. Kvartet saksofonistov Glasbene šole Kamnik pod mentorstvom prof. Darje Seliškar in dve flavtiski so nas pustili odprtih ust ob njihovem igranju in pričarali res harmonično vzdušje. V spomin se mi je vtisnila tista pesem, ki sta jo dekleti zaigrali na prečno flavto – House of the rising sun, prav gotovo ena lepših izvedb. Ne smemo pozabiti, da je poleg dijakov zaslužena tudi šola, ki je izdala zbirko.

Dogodek se je počasi zaključeval in na koncu nas je čakala še pogostitev, priznati moram, da so pomislili na prav vse. Ni dvoma, da si jih kmalu spet želimo videti in prisluhniti njihovim pesmim.

Vir: Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik


<< Nazaj | Novice