Mali grad

Recept za dober izlet = zanimiv cilj + dobra družba + nasmejani otroci + dobra malica + prijazni vodniki

21.10.2017

 

Vsako leto se vsaj dvakrat dobimo vsi mladi planinci Občine Kamnik. Tokrat se nas je od petih šol zbralo le iz dveh šol in sicer iz OŠ Šmartno v Tuhinju in OŠ Marije Vere iz Kamnika. Vendar je bila družba odlična in smo kljub skrčeni ekipi preživeli čudovit dan.

Recept za dober izlet = zanimiv cilj + dobra družba + nasmejani otroci + dobra malica + prijazni vodniki

Vsi členi računa so bili tokrat pravilni in zato smo se imeli super.

Vožnja je hitro minila in kmalu smo zagledali Bohinjsko jezero, ki je v Sloveniji največje stalno stoječe jezero. Malce stran od jezera smo se ustavili in po zanimivi poti, kjer smo opazovali padajoče listje, ples sončnih žarkov, peš pribrcali do Vogarja.

Zmaga mlajših je bila še slajša, saj so "prehiteli ta starejše", ki so si malce več časa vzeli za ogledovanje jadralnega padalca na vzletišču, ki je je ravno pripravljal za polet.

Vendar je ob pogledu na slastne palačinke, štruklje in druge dobrote prav vsak pozabil na vrstni red prihoda ter zagrizel v dobrote.

Okrepčani, nasmejani, sproščeni...nazaj v dolino. Avtobus nas je čakal, da nas prepelje še do izhodišča za slap Savico. 567 stopnic je minilo kot blisk in že smo uživali ob pogledu na še eno čudo narave - slap Savico.

Tako se je naš izlet sklenil. Cel dan smo uživali, se nasmejali, naklepetali ...

Veselimo se že naslednjega skupnega izleta.

Za varnost smo skrbeli vodniki: Vlasta, Marjan, Francl, Julija, Darja, Dominika.

Besedilo in fotografije: Vlasta Bizjak


<< Nazaj | Novice