Mali grad

»Razvoj inovativnosti med generacijami na podeželju z vključevanjem ranljivih skupin«

09.02.2014

 

Za ljudi z našega podeželja, ki si želijo sami izboljšati svoj ekonomski in socialni status, se v Zavodu Oreli trudimo ustvariti boljše pogoje za njihove poti do bolj kakovostnega življenja.

V februarju 2014 nadaljujemo z izobraževanjem v okviru projekta »Razvoj inovativnosti med generacijami na podeželju z vključevanjem ranljivih skupin«, ki smo ga pridobili s strani LAS (Lokalna akcijska skupina) in EU (Evropski sklad za razvoj podeželja). Kar 45 udeležencev (mladih, starejših, invalidov in brezposelnih iz občin, ki jih pokriva skupina LAS) se je že jeseni udeležilo delavnic, kjer so predstavili svoje ideje, ki si jih želijo razviti v poslovne načrte.

Udeleženci imajo možnost brezplačnega pridobivanja znanja, ki ga potrebujejo za razvoj svoje ideje v uspešno podjetje. Z vodenjem izkušenega predavatelja bodo v letošnjem letu ustvarili kvalitetne poslovne načrte. Tako se bodo njihove inovativne ideje »prečistile« in oblikovale preko razmišljanj, znanj in izkušenj različnih generacij, pa tudi strokovnih znanj predavateljev in izkušenih domačih uspešnih podjetnikov. Udeleženci lahko tudi ves čas koristijo mentorstvo izbranega predavatelja.

Posebej smo ponosni na visoko kakovost izobraževanja, saj bodo svoje izkušnje prestavili v okviru predavanj tudi naši domači odlični podjetniki: g. Horjak (Precise Domžale), g. Hergouth (Jata), g. Kirn  (Calcit) in g. Hribar (Snovik in Zarja Kovis).

Preostala predavanja bodo v dvorani Krajevne skupnosti Šmarca 22. 2., 8. 3., 29. 3. in 10. 5.. Posamezne delovne skupine pa se srečujejo na različnih krajih, kjer same ustvarjajo poslovne načrte.

Besedilo in fotografije: Zavod Oreli


<< Nazaj | Novice