Mali grad

Razstava članov foto kluba Skupina 75

12.09.2014

 

Skupina 75 je nastala z združitvijo goriških ljubiteljev fotografije leta 1975. Prvo aktivno obdobje je trajalo do leta 1980. V tem času so si z aktivnim delovanjem, organizacijo tečajev, predavanj in razstav utrdili svoje mesto v zamejskem kulturnem prostoru. Po desetletnem zatišju se je leta 1990 nadaljevalo živahno delo kluba. Večino časa so posvetili organizaciji klubskih večerov, delu na terenu in sodelovanju na številnih razstavah.

Najpomembnejši dogodek, ki ga vsako leto organizira Skupina 75, je mednarodna razstava Fotosrečanje, na katerem se vsakokrat predstavijo avtorji in fotografska društva s širšega območja Alpe-Jadrana. Lansko leto so na Fotosrečanju z razstavo sodelovali tudi člani Foto kluba Kamnik.

Na otvoritvi sta nam ob predstavitvi klubskih fotografij član Robert Strahinjić in predsednik društva Silvan Pittoli predstavila uporabljene fotografske tehnike, pojasnila različne načine tiskanja in nas vpeljala v skrivnosti cianotipije, fotografskega postopka, ki so ga začeli uporabljati že v prvi polovici devetnajstega stoletja.

V Galeriji doma kulture Kamnik se člani Skupine 75 kamniški javnosti predstavljajo prvič, in sicer z izborom svojih najboljših del. Razstavljajo Remo Cavedale, Sergio Culot, Mariano di Clemente, Sandi Gorkič, Igor Pahor, Mauro Paviotti, Silvan Pittoli, Boris Prinčič, Loredana Prinčič, Tamara Puc, Matej Ratko, Robert Strahinjić, Enzo Tedeschi, Miran Vižintin, Marko Vogrič in Simon Zamar.

Razstavo si lahko ogledate do 19. oktobra v času uradnih ur Doma kulture Kamnik. V ponedeljek in petek od 9. do 14. ure ter v torek, sredo in četrtek od 9. do 17. ure.

Vljudno vabljeni.

Besedilo: Foto klub Kamnik
Fotografije: Aleš Senožetnik


<< Nazaj | Novice