Mali grad

Raziskava o uporabi drog, alkohola in drugih psihoaktivnih snovi med vožnjo motornega vozila

31.10.2016

 

Raziskava o uporabi drog, alkohola in drugih psihoaktivnih snovi med vožnjo motornega vozilaJavna agencija Republike Slovenije za varnost prometa izvaja raziskavo o uporabi drog, alkohola in drugih psihoaktivnih snovi med vožnjo motornih vozil. Vljudno vas vabimo, da izpolnete spletno raziskovalno anketo.

Med udeleženci cestnega prometa je prepovedanih drog iz leta v leto več, saj je poleg opitih med vozniki tudi veliko tistih, pod vplivom različnih drog. Uživanje takšnih snovi v zadnjih dvajsetih letih narašča in pomeni obliko ogroženosti udeležencev v cestnem prometu. Ogroženi so zlasti mladostniki oziroma ciljna skupina med 17 do 39 letom starosti, saj ti največkrat uživajo prepovedane droge.

S ciljem, da ugotovimo, kako vozniki ocenjujejo stanje na tem področju, ali uživajo droge med vožnjo, kako ocenjujejo sebe in ostale udeležence v prometu ter kaj in kako bi sami spremenili, da bi se stanje izboljšalo, smo pripravili spletno raziskovalno anketo, ki nam bo v nadaljevanju pomagala pri pripravi dodatnih ukrepov na tem področju.

Povezava na spletni vprašalnik je dostopna na: https://www.1ka.si/a/105172

Besedilo in fotografija: Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa, Sektor za preventivo in vzgojo v cestnem prometu


<< Nazaj | Novice