Mali grad

Računalniška igrica »Skrivnost Veronike z Malega gradu« nagrajena s srebrnim priznanjem

29.01.2015

 

Dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik Sadije Ajazaj, Žan Potočnik, Luka Štruklec so se odločili, da bodo sodelovali na 12. mednarodnem ​festivalu »Več znanja za več turizma«. Letošnja tema festivala je bila »Zgodbe turizma«. Projekta so se lotili pod mentorstvom profesorice Viktorije Pirš, profesorice Vitke Voljč in profesorja Milana Mandeljca. Odločili so se, da bodo izbrali kamniško Veroniko, saj se jim je zdelo, da je kar malo pozabljena. V okviru tekmovanja so pripravili raziskovalno nalogo, produkt in promocijski spot.

​Kot produkt so izdelali interaktivno igrico »Skrivnost Veronike z Malega gradu«, ki turiste oziroma tiste, ki jo bodo igrali, popelje skozi Kamnik, pa vse do Malega gradu, kjer je prebivala Veronika. Računalniška igrica je bila včeraj na sejmu Alpe-Adria: Turizem in prosti čas, v sklopu 12. festivala »Več znanja za več turizma«, nagrajena s srebrnim priznanjem. Sodelovalo je 39 šol iz cele Slovenije ter nekaj šol s sosednjih držav.

Ustvarjalni dijaki kamniške šole so z osvojenim srebrnim priznanjem zelo zadovoljni, njihova projektna naloga pa bo že v kratkem na voljo na spletnih straneh Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik ter Matične knjižnice Kamnik.

Iskreno čestitamo dijakom 3. letnika – smer ekonomski tehnik, ki jim želimo, da bodo s svojo ustvarjalnostjo in odličnimi idejami nadaljevali tudi naprej.

Besedilo: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice