Mali grad

Pustno rajanje po Duplici

02.03.2014

 

Ulice Duplice so zopet preplavile najrazličnejše maškare iz naše šole. Na razredni stopnji so nas razveseljevale pisane in raznovrstne maske, na predmetni pa so se razredi povezali in naredili skupinske maske. 6. in 7. razredi so se držali tematike predmeta, ki ga poučujejo njihovi razredniki. Tako smo lahko videli Angleže z njihovimi znamenitimi avtobusi, papirnate umetnine, poroko številk, črke in knjige, 7. b se je s svojimi vitezi vrnil v srednji vek, dekleta pa so pokukala celo v prazgodovino do praljudi. V 8. a so kraljevale živali, 8. b je s svojim medicinskim osebjem oskrboval ranjence, oba 9. razreda pa sta uprizorila znamenite Smrkce.

Vreme nam je bilo tudi to leto naklonjeno, izza oblakov je pokukal tudi sonček. Razlika s preteklimi leti je bila le ta, da je bila povorka nekoliko daljša. Hodili smo po ulicah Krajevne skupnosti Duplica, daljši postanek pa smo naredili pri domu krajevne skupnosti, kjer smo se okrepčali s krofi in sokom, za popestritev pa je poskrbela godba Glasbene šole Kamnik ter Kamniške mažoretke.

Po vrnitvi v šolo smo se maškare poslovile in se razkropile na vse strani. Za nekatere pa se je pustno rajanje nadaljevalo po hišah.

Šolski novinarki Eva Brojan in Ilda Ćatović, 8. a


<< Nazaj | Novice