Mali grad

Pustne šeme vseh oblik in velikosti, vabljene na Kamniški karneval

24.02.2020

 

Pustne šeme vseh oblik in velikosti, vabljene na Kamniški karneval»Trili-li ,trili-li, ali veste kdo smo mi, tralala-tralala, pustne šeme smo haha.« Pustni torek je v Kamniku že tradicionalno rezerviran za Kamniški karneval, na katerem se bodo pustne maškare v sprevodu sprehodile skozi ožje mestno središče. Kamniški karneval Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik tudi letos prireja v sodelovanju s Kulturnim društvom Priden možic. Tokrat napovedujemo še programski dodatek, saj bo prvič letos pustno rajanje v centru mesta Kamnik potekalo tudi dopoldan pod okriljem Malega karnevala kamniških šol. Na pobudo Osnovne šole Marija Vera bo v dopoldanskem delu programa sodelovalo skupaj več kamniških osnovnih šol. Pričakujemo kar 1.500 maškar iz Osnovne šole Marije Vera, Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik, Osnovne šole Toma Brejca, Osnovne šole 27. julij Kamnik ter Dnevnega centra gibalno oviranih, ki bodo od 11. ure dalje zavzele Šutno v centru mesta in se sprehodile do Glavnega trga.

V torek, 25. februarja, se ob 16. uri zberemo na Šutni, pred rojstno hišo Rudolfa Maistra, kjer se maškare lahko prijavijo na tekmovanje za izbor najlepših in najizvirnejših mask. Posebna pustna komisija bo prijavljene maske vidno označila in si jih skrbno ogledala. Po prvem pregledu mask bo sprevod ob 17. uri krenil preko Šutne do Glavnega trga, kjer bo potekalo krajše druženje vseh zbranih mask.

Na koncu povorke vse udeležence povorke čaka brezplačni krof. Najboljše maske bodo na koncu sprevoda tudi nagrajene, in sicer v kategoriji najboljših mask med posamezniki in med skupinskimi maskami. Na tem mestu se za privlačne nagrade zahvaljujemo sponzorjem: Terme Snovik, Arboretum Volčji potok, Velika planina d.o.o., Dom Kulture Kamnik, Gostilna Repnik, Komunalno podjetje Kamnik, Zavarovalnica Triglav, Pošta Slovenije, JUB, Otok Športa.

Vsi, ki bi radi prišli v izbor, se morajo na karneval prijaviti, in sicer od 16. uri do 17. uri na stojnici pred rojstno hišo Rudolfa Maistra. Prijava je brezplačna, priporočamo pa pravočasni prihod na prizorišče.

Tudi letošnji karneval bo obogaten z različnimi vozili. V povorki se bo pozibavala še večja in modernejša ladja Kamnik, korak povorke bo poživila Mestna godba Kamnik na kamionu iz filma PREBOJ, pride tudi Vrtomir s svojim večglavim zmajem, ponovno se nam bo pridružil profesor kapitalist in lahko si boste ogledali tudi Kip svobode, nekaj pustnih šem pa se bo peljalo s cestnim vlakom, ki ga bo za ta namen velikodušno posodil Arboretum Volčji Potok.

Vsi, ki bi se radi zamaskirani predstavili širšemu občinstvu ali pa si povorko samo ogledali, prijazno vabljeni.


Začasna sprememba prometnega režima

Občanke in občane obveščamo, da bo v torek, 25. februarja 2020, v času Kamniškega karnevala veljala začasna sprememba prometnega režima v mestnem jedru Kamnika.

POPOLNA ZAPORA CESTE

PARKIRIŠČA

SPUSTITEV DVIŽNEGA STEBRIČKA NA KOLODVORSKI ULICI med 11. in 13. uro ter med 16. in 20. uro.

SPUSTITEV DVIŽNEGA STEBRIČKA NA ŠUTNI (severni del) med 11. in 13. uro ter med 16. in 20. uro.

ODSTRANITEV FIZIČNE ZAPORE; Japljeva ul., Sadnikarjeva ul. in Petruškova ulica med 11. in 20. uro.

PRESTAVITEV SEMAFORJA NA UTRIPANJE ORANŽNE LUČI: v križišču Cankarjeva – obvoznica in Maistrova – obvoznica med 17. in 20. uro.

OBVOZI: v času popolne zapore bo med 11. in 20. uro za stanovalce Zapric, Streliške in Kolodvorske ulice urejen obvoz za enosmerni promet od Samostanske ulice do Streliške ulice ter dvosmerni promet od Streliške do Šutne, razen v času sprevoda od 17. ure do 18. ure NE BO MOŽNEGA OBVOZA po Samostanski ulici.

Besedilo: Nina Irt, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice