Mali grad

»Pustne šeme vseh oblik in barv, pridite na Kamniški karneval!«

08.02.2016

 

»Pustne šeme vseh oblik in barv, pridite na plan!« Vabimo vas na tradicionalni Kamniški karneval, ki bo letos že tretjič prečkal najlepšo kamniško ulico Šutno in se ustavil na velikem pustnem rajanju na Glavnem trgu, kjer nas bo zabavala skupina Soul, jazz in jaz.

Zbiranje pustnih mask na pustni torek, 9. februarja 2016, se bo pričelo ob 16.30 pred rojstno hišo Rudolfa Maistra na Šutni, kjer bodo na stojnici potekale tudi prijave na pustno tekmovanje. Najbolj izvirne v dveh kategorijah, posamičnih in skupinskih mask (minimalno 2 osebi), tudi letos namreč čakajo bogate nagrade, posebne pozornosti pa bodo deležne predvsem tipične kamniške maske, ki jih bo Veronika ocenjevala s svoje razgledne točke na malograjskem griču.

Povorka, ki ji bo takt dajala Mestna godba Kamnik, bo na svojo pot skozi mesto krenila ob 17. uri, vodile pa jo bodo članice Društva kamniških mažoretk Veronika. Gledalci boste ob pozornem opazovanju lahko zasledili tudi čisto pravi vlak iz Arboretuma Volčji Potok, manjkal pa ne bo niti, letos še posebej lično urejen, kamniški Mamut. Za njim se bodo zvrstili plesalci Plesnega kluba ŠinŠin, glasbeniki Glasbene šole Kamnik, pomaranča Nimm 2 in mnoge druge maske, ki jih boste s svojimi pustnimi idejami pričarali obiskovalci.

Na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik so veseli, da je karneval vsako leto bolj obiskan in vas vabijo, da se tudi letos opremite s pustnimi pripomočki, baloni, trakovi in konfeti, ter se jim pridružite.

Vstop je za maske brezplačen, za povrh pa vsaka dobi še en masten krof!


Popolna zapora na javnih cestah in javnih prometnih površinah v torek, 9. februarja 2016

Predlagatelju Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik, Glavni trg 2,1241 Kamnik (organizator oziroma prireditelj), se dovoljuje zaradi prireditve »KAMNIŠKI KARNEVAL« izvesti začasno spremembo prometnega režima – popolno zaporo na javnih cestah in javnih  prometnih površinah:

Obvozi

Opozorilo

Vse stanovalce na delu Glavnega trga kjer bo osrednji prireditveni prostor in stanovalce Zapric, Kolodvorske in Streliške bo prireditelj o zaporah in o preusmeritvah prometa pisno obvestil najmanj 3 dni pred zaporo ceste.


<< Nazaj | Novice